Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

İYİ Parti 5’inci Olağanüstü Kurultayı’nda seçimin 3'üncü turu gerçekleşti. Olağanüstü Kurultay'da Müsavat Dervişoğlu 611, Koray Aydın ise 548 oy aldı. Bu sonuçlarla İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu seçildi.

ABONE OL
DHA

İLK TUR OYLAMASI BİTTİ

İYİ Parti 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda ilk turda 1302 kayıtlı delegenin 1178’si oy kullanırken, 7 oy geçersiz sayıldı. İlk tur sonuçlarına göre; Koray Aydın 472 oy, Müsavat Dervişoğlu 370 oy, Mehmet Tolga Akalın 327 oy, Günay Kodaz ise 2 oy aldı. İlk turda hiçbir aday yeterli çoğunluğa ulaşamadı.

MEHMET TOLGA AKALIN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İyi Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, ikinci tur seçimlerine katılmayarak adaylık yarışından çekildi.

İLK TUR VE İKİNCİ TUR SONUÇLANDI; ÜÇÜNCÜ TURA KALDI

İkinci turda ise 1158 delege oy kullanırken 6 oy geçersiz sayıldı. İkinci tur sonuçlarına göre; Müsavat Dervişoğlu 570 oy, Koray Aydın 565 oy, Mehmet Tolga Akalın 15 oy, Günay Kodaz ise 3 oy aldı. Adayların hiçbiri yeterli çoğunluğa ulaşamazken seçimler üçüncü tura kaldı. Parti tüzüğüne göre üçüncü turda salt çoğunluk kuralı aranmazken, en fazla oyu alan aday genel başkan seçilecek.

GÜNAY KODAZ, KORAY AYDIN LEHİNE ÇEKİLDİ

İyi Parti Genel Başkan Adayı Günay Kodaz, yarıştan Koray Aydın lehine çekildiğini açıkladı.

İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI MÜSAVAT DERVİŞOĞLU 

İYİ Parti 5’inci Olağanüstü Kurultayı’nda seçimin 3'üncü turu gerçekleşti. Olağanüstü Kurultay'da Müsavat Dervişoğlu 611, Koray Aydın ise 548 oy aldı. Bu sonuçlarla İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu seçildi.

AKŞENER'DEN DERVİŞOĞLU'NA TEBRİK MESAJI

Meral Akşener, İYİ Parti'nin 5'inci Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tebrik etti. Akşener, "5'inci Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

'HERKES EMİN OLSUN ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'

İYİ Parti 5’inci Olağanüstü Kurultayı sonrası yeni genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu, sahneye Koray Aydın ve Mehmet Tolga Akalın ile birlikte çıktı. Dervişoğlu seçim sonuçları üzerine teşekkür konuşması yaptı. Dervişoğlu, "Aslında ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bu yolculuğa çıkarken Cenab-ı Allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin diye dua ettim. Ülkem için dua ettim. Milletim için dua ettim. Partim için dua ettim ve sizler için dua ettim. Ben bir yarış kazanmadım çünkü kimseyle kazanmadık biz. Herkesin gözü bu kongredeydi. Allah hepinizden gani gani razı olsun. En küçük tatsız bir olay bile yaşanmadı. Bu iyiler ve cesurlar hareketinin nasıl bir hareket olduğunun, nasıl bir siyasi hareket olduğunun, nasıl bir siyasi ahlaka ve ferasete sahip olduğunun en büyük delilidir. Konuşurken de ifade ettim. Sayın Koray Aydın, benim aile büyüğüm ve ağabeyimdir. Sayın Tolga Akalın da benim kardeşim ve ailemin bir ferdidir. Sizlerin adayları olarak bu yolculuğa çıktık. Siz asıl çok büyük bir ailesiniz. Size mensup olmaktan hepimiz iftihar ediyoruz. Bugün itibariyle birbirimize sarılarak, yaralarımızı saracağız. Ondan sonra da Allah’ın izniyle konuşmamda ifade ettiğim gibi iktidar yolculuğunu yine ağabeyim Koray Aydın ile kardeşim Tolga Akalın ve bu dava için alın teri döken sizlerle yolculuğa devam edeceğiz. Herkes emin olsun artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MÜSAVAT DERVİŞOĞLU'NU TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu arayarak tebrik etti; kurultayın hayırlara vesile olması temennilerini iletti.

 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. SSB Başkanı Görgün, Polonyalı Bakan Sıewıera'yı ağırladı
  2. Kurtulmuş Havana'da temaslara devam ediyor
  3. Bakan Bolat: ABD ile ticaret hacmimizi 100 milyar dolar düzeylerine çıkarmakta kararlıyız
  4. Bakan Fidan, BAE'li mevkidaşı AL Nahyan ile görüştü
  5. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir
  6. Bakan Güler, Katar Genelkurmay Başkanı Aqel Al-Nabet'i kabul etti
  7. Destici'den İYİ Parti’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
  8. CHP'li Adıgüzel, arıcı kıyafeti giyip arıcıların sorunlarına dikkat çekti
  9. Bakan Tunç: Tüm siyasi partilerin uzlaşmasıyla inşallah yeni bir anayasa yapım sürecini başlatırız
  10. Bakan Göktaş, engelli çocuklarla bir araya geldi

© Copyright 2024

DHA