Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İYİ Parti'den ortak bildiri ve TBMM'nin bilgilendirilmesi talebi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, teröre karşı ortak bildiri yayımlanması talebini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını, ayrıca Milli Savunma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlarının süreçle ilgili Meclisi bilgilendirmelerini talep ettiklerini belirtti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Pençe-Kilit Harekat bölgesinde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain terör saldırısı neticesinde şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Bu kapsamda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve terörle mücadeledeki kararlılığımızı ve hassasiyetlerimizi paylaşmıştır" dedi.

Zorlu, bu kapsamda terör ve onun destekçilerine karşı milli birliğin bir kez daha ortaya konulması adına Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından ortak bir bildiri metni yayımlanması talebini TBMM Başkanlığına sunduklarını belirterek, "Ayrıca yine Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in kararı doğrultusunda İYİ Parti grubu olarak Anayasa’nın 98’inci TBMM İçtüzüğü’nün 102’nci ve 103’üncü maddeleri gereğince bu konuda bir genel görüşme açılması ve Milli Savunma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlarının yaşanan bu süreç ve son durumla ilgili Meclisimizi bilgilendirmesini talep etmiş bulunuyoruz. Terör örgütleriyle her alanda, en etkin mücadelenin sürdürülebilmesi temel gayemiz olacaktır. Şehitlerimize sonsuz minnet ve rahmetle" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. AK Parti'li Usta: Cumhurbaşkanı diye ilan ettiler, şimdi aynı isimler hain diyorlar
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı için video mesaj yayınladı
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Özbekistan ve Türkiye dostluğunu gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşıyor
  4. Bakan Fidan, 'Ahıska Türkleri-Kayıp Sürgünün İzinde' sergisinin açılışına katıldı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski'yi kabul etti
  6. Bakan Kurum: 20 bin konutu bilhassa orta gelirli vatandaşlarımızın erişimine sunuyoruz
  7. Bakan Gürlek: Türkiye'nin yargısını hedef almak beyhude bir çabadır
  8. Bakan Yardımcısı Turan: Türkiye, çetelerle gündem olacak bir ülke değildir
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nı aynı zamanda dijital üretimin yüzyılı yapacağız
  10. Yumaklı: Yeşil vatanımıza kalkan olmaya devam edeceğiz

© Copyright 2026

DHA