Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kılıçdaroğlu: Siyaset, kendi ülkesine kendi insanına sahip çıkmak demektir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyaset, kendi ülkesine kendi insanına sahip çıkmak demektir. Kendi ülkesinin çıkarlarını savunmak demektir. Eğer siyaseti böyle yapmazsak Türkiye geriye gider" dedi.

ABONE OL
Enes GEYİK/ ANKARA, (DHA)- 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sincan'ın Çokören Mahallesi'ne ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, mevsimlik tarım işçileri ve çiftçilerle bir araya geldi. İşçilerin sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, ardından da köy konağında mahalle sakinleriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, üreticilerin ve tüketicilerin mağdur edildiğini belirterek, "Market buradan 35 kilometre. Burada 4,5 lira olan soğan 35 kilometre sonra nasıl 24-25 lira oluyor? Üretici mağdur. Gidip marketten alışveriş yapan da mağdur. Siyaset, kendi ülkesine kendi insanına sahip çıkmak demektir. Kendi ülkesinin çıkarlarını savunmak demektir. Eğer siyaseti böyle yapmazsak Türkiye geriye gider. Yazıktır, günahtır. Konya'dan küçük Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 180 milyar doların üzerinde. Asıl hedef herkesin ürettiği, alın terinin değerli olduğu, köylünün de bu milletin efendisi olduğu bir süreci yeniden inşa etmek" diye konuştu.

'HEP BERABER ADALETİ SAVUNACAĞIZ'

Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın Adalet Yürüyüşü'nü hatırlatması üzerine, "400 kilometrelik yolu adalet için yürüdüm. Çünkü, yüce Yaradan dünyayı adalet üzerine inşa etmiştir. Tüyü bitmemiş bir yetim için işsiz kalan bir genç için adaleti savunuyorum. Mevlana, 'Adalet kutup yıldızı gibidir. Yerinde sabit durur; ama bütün kainat onun etrafında döner' der. Adaletsiz bir dünya olmaz. Bütün peygamberlerin temel görevi adaleti ve ahlakı savunmaktır. Hep beraber adaleti savunacağız. Adaleti savunmak, güneşin sıcağında tarlada çalışıp onun hakkını teslim almaktır. Burada soğan 4,5 lira, 30 kilometre ilerde 24 liraysa burada bir adaletsizlik var demektir. Tek kişi kalsam bile bunun mücadelesini vereceğim. Verdiğim mücadele bir hak mücadelesidir. Hak mücadelesini sağlayacağız" dedi.

Diğer Haberler

  1. Cevdet Yılmaz: 'Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapmak için her türlü adımı atacağız
  2. Bakan Uraloğlu: Trabzon’un ilk raylı sistem projesiyle yeni bir çağın kapısını aralıyoruz
  3. Dışişleri Bakanlığı'ndan, Artemis Anlaşmaları'na ilişkin açıklama
  4. Bakan Göktaş: Malazgirt'ten miras kalan bu birlik ruhu sürece kuvvet katacak
  5. ABB'den, Melih Gökçek hakkında suç duyurusu
  6. Bakan Bolat: Bu sene tarım ve gıda sektörü için muhteşem bir yıl
  7. Yeni Partili Emre: Her şeyini ithal eden bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız
  8. Bakan Yumaklı: Tarımsal hasılada da dünyada yedinciliğe yükselmiş durumdayız
  9. CHP'li Türeli: Ekonominin yapısal sorunları çözülmedi
  10. Bakan Çiftçi: Denetimin amacı ceza yazmak değil, kazayı önlemek ve insan hayatını korumak

© Copyright 2026

DHA