Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kılıçdaroğlu'ndan '15 Temmuz' mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin 10'uncu yılına ilişkin mesaj yayımladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Kemal Kılıçdaroğlu, sanal medya hesabından paylaştığı mesajda, “15 Temmuz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin karşı karşıya kaldığı büyük tehlikeyi, demokrasimizi ve anayasal düzeni ortadan kaldırmak isteyen emperyalist tehlikenin ciddiyetini ve kardeşliğimizin her şeyin üzerinde olduğunu hepimize acı bir tecrübeyle gösteren tarihi bir dönüm noktasıdır. Devlet ve siyaset kurumunu içeriden çürüten, liyakati yok ederek sadakati illegal odaklara bağlayan paralel yapıların ülkemize verdiği zararlar, bağımsızlığımızın en büyük tehdididir. Üniter devlet yapımızın teminatı; ortak kader bilincimiz ve tavizsiz bir demokrasidir. Akılla, liyakatle ve adaletle devletimizi yüceltmek; tek bayrak altında, kardeşçe geleceğe yürümek hepimizin asli görevidir. Emperyalizmin emrindeki paralel yapıların darbe girişimine karşı demokrasimizin ve milli birliğimizin yanında yer alan her bir vatandaşımıza teşekkür ediyor, 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ VE CUMHURİYET İÇİN 12 MADDELİK ÇAĞRI

Kılıçdaroğlu, paylaşımında, demokrasi zeminini kaybetmemek ve Cumhuriyet değerlerini korumak adına 12 maddelik öneri sıraladı. Kılıçdaroğlu; kışlaya, ibadethanelere ve adliyeye siyaset yasağı getirilmesi, bağımsız ve tarafsız yargının tesis edilmesi, üniter ve laik devlet yapısının korunması, devlette liyakatin sağlanması, Cumhuriyet'in kurucu değerlerine sahip çıkılması, siyasi uzlaşı ve kardeşliğin güçlendirilmesi, güçlü parlamenter sisteme geçilmesi, bağımsız ve özgür medyanın korunması, sorgulayan eğitim sisteminin inşa edilmesi, öz eleştiri kültürünün geliştirilmesi, kumpas mağduriyetlerinin giderilmesi ile darbecilerle mücadelede hukuktan ayrılınmaması gerektiğini belirtti.

'DEVLETİN SAHİBİ MİLLETTİR'

Kılıçdaroğlu, ayrıca, "15 Temmuz'un bize öğrettiği en büyük hakikat şudur: Devlet, hiçbir yapıya, cemaate, gruba veya zümreye teslim edilemez. Devletin sahibi millettir; millet iradesinin tecelligahı ise Gazi Meclis'tir. Bu bilinçle; hukuk içinde kalarak, demokrasiyi büyüterek, Cumhuriyetimizi güçlendirerek ve kardeşliğimizi koruyarak geleceğe yürümek hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

Diğer Haberler

  1. MHP’li Osmanağaoğlu: Terörsüz Türkiye projesiyle beraber, kapılar içinde kapılar açtık
  2. Özgür Özel: Kısır çekişmelere girmek yerine milletin ekmek kavgasını vereceğiz
  3. AK Parti'li Büyükgümüş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesidir
  4. Bakan Fidan'dan telefon görüşmeleri
  5. Kurtulmuş'tan, Kazakistan Kurultay Başkanlığına seçilen Dadebay'a tebrik mektubu
  6. Bakan Kacır: Türkiye, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan kuşakta en ihracatçı ülkedir
  7. Bakan Göktaş: Bu ülke, biz beraber oldukça daha da güçlü olacak
  8. Bahçeli'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
  9. Bakan Uraloğlu: Bu yıl 237 bin 40 kişi İHA pilotu başvurusunda bulundu
  10. Gülistan Doku soruşturmasında 5'inci dalga operasyon: 10 gözaltı

© Copyright 2026

DHA