Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kurtulmuş: Çanakkale Zaferi, cesaretin ve direncin simgesidir

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun en güzel, en somut örneklerinden olan Çanakkale Zaferi, aynı zamanda cesaretin ve direncin simgesidir" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Meclis Başkanı Kurtulmuş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Kurtulmuş, "Aziz milletimizin tarihteki bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününü şehitlerimize duyduğumuz büyük bir minnetle yad ediyoruz. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun en güzel, en somut örneklerinden olan Çanakkale Zaferi, aynı zamanda cesaretin ve direncin simgesidir. Şanlı ecdadımızın, Çanakkale'de topyekün verdiği mücadele ve düşmanın karşısında tek yürek olarak vatan topraklarını koruma azmi ile milletimiz istiklal aşkını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu zafer, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizin yedi düvele ilanıdır" dedi.

109 yıl önce kazanılan bu onurlu ve gururlu zaferin, nesiller boyu anılacağını ve övünç kaynağı olacağını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Türkiye Yüzyılı inşasında bizlere ve gelecek nesillere düşen en büyük görev ise; Çanakkale gibi nice zaferlerden aldığımız güçle büyük ve güçlü Türkiye için hep birlikte omuz omuza çalışmaya; istiklalimiz ve istikbalimiz için her zaman birlik ve beraberlik içinde olmaya devam etmektir. Çünkü biz, umutsuzluğa yer olmadığını, inancımızın ve birliğimizin her engeli aşabileceğini; Çanakkale ruhuyla nice zaferlere ve başarılara ulaşacağımızı 109 yıl önce cihana en gür sesimizle haykırmış bir milletiz. Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. "

Diğer Haberler

  1. Bakan Güler, NATO Genel Sekreteri Rutte ile bir araya geldi
  2. İletişim Başkanı Duran: Cumhurbaşkanımızı, bir soykırımcıyla 'dost' olarak nitelendirmek utanç vesikasıdır
  3. MHP, Ardahan Teşkilatı'nı feshetti
  4. Bakan Fidan, Zambiyalı mevkidaşı Haimbe ile görüştü
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda Genel Valisi Kiro'yu kabul etti
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş insanı Ulukaya'yı kabul etti
  7. Özgür Özel: Ara seçimi ilan edin, 55 milletvekilinin istifasını getirmeyen namerttir
  8. AK Parti'li Acar: CHP Genel Başkanının savrulduğu vasıfsızlık, akıl tutulmasıdır
  9. Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan Balıkçılık Denetim Müdürlüğü'nün yayımladığı haritaların geçerliliği yok
  10. AK Parti'li Çelik: Özgür Özel zihniyeti, niteliksiz ve şuursuz bir zihniyettir

© Copyright 2026

DHA