Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' komisyonundaki grup başkan ve başkanvekillerini kabul etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' hedefi kapsamında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun koordinatör grup başkan ve başkanvekillerini kabul etti.

ABONE OL
Aliekber METE/ANKARA, (DHA)-

Kabulde; AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve Yeni Yol Partisi Grup Başkanı Bülent Kaya yer aldı. Kabul öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız, "Raporlama dışında bir şey kalmadı.

Raporlarını teslim etmeyen partiler var, onlar teslim ederler. Değerlendirme yaparız, grubu olan partilerden raporları ortaklaştıracak bir heyet kurarız. 5-6 gün çalışır, nihai raporu çıkarırız. Komisyonun yasal süresi doluyor ama Başkan ile görüşelim; uzatmamakta fayda var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Emir ise toplantı gündemine dair bir ayrıntının kendilerinde bulunmadığını belirtti ve partisinin raporunun hazır olduğunu söyledi. Basına kapalı gerçekleşen komisyon toplantısı devam ediyor.

'MÜŞTEREK RAPOR HAZIRLAYACAĞIZ'

Komisyon toplantısı yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Toplantının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldız, "Rapor ile ilgili ortaklaşabileceğimiz konuları, yöntemleri konuştuk. Pazartesi günü bir araya geleceğiz ve önümüzdeki haftalar içerisinde inşallah müşterek raporu hazırlayacağız. Çerçeveyi çizeceğiz, yılbaşından sonra da kanun teklifi değil ama bir çerçeve metin olarak Meclis'e göndereceğiz. Raporu ortaklaştırmak için grubu olan partilerden birer kişi bir araya gelecek. Muhtemelen de şimdi toplantıya katılan arkadaşlarla devam edeceğiz gibi duruyor; partiler değişiklik yaparsa bilemeyiz. Komisyonun yasal süresi olan yani 31 Aralık'a kadar yetişmezse uzatacağız" dedi.

Diğer Haberler

  1. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriye Savunma Bakanı Tümgeneral Kasra ile görüştü
  2. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Bakımevinde engelli bireye şiddet uygulayan personelin iş akdi feshedildi
  3. Bakan Bak’tan Marmaris Belediyesi'ndeki havuz sorununa tepki
  4. TBMM Genel Kurulu'nda, fahiş site aidatlarına yönelik düzenlemeleri de içeren teklif kabul edildi
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazan-kazan anlayışı içinde iş birliğimizi ilerletmeye devam edeceğiz
  6. CHP'li Emir: Başkanlarımızı kendi partilerine geçirme çabasında olduklarını biliyoruz
  7. Bakan Gürlek'ten konkordato açıklaması
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'u resmi törenle karşıladı
  9. Özgür Özel, SAHA EXPO 2026'yı ziyaret etti
  10. Bakan Bayraktar: Sivas ve Karaman'da biner megavatlık GES kurulacak

© Copyright 2026

DHA