Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mansur Yavaş: Bize yaptıklarınızı kendi bürokratlarınıza da yapın

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Lütfen bize yaptıklarınızın aynısını kendi bürokratlarınıza da yapın. Derhal Ekrem Başkanı serbest bırakın" dedi.

ABONE OL
Gizem CENGİL-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi'nde düzenlenen 'Yerel Reform Buluşmaları' programına katıldı. Yavaş, "Geçen hafta biliyorsunuz çeşitli illerdeki emniyet görevlilerinin özel bir görev için Ankara'ya çağrıldığını herkes duydu. Ve herkes başladı konuşmaya; ne olabilir, niye toplandı? Hemen hemen hiç kimsenin aklına asayiş gelmedi maalesef. Ya CHP'ye kayyım atanacağı geldi ya Ankara Büyükşehir ya da diğer belediyelere operasyon yapılacağı geldi. Böyle bir ülkede fikir özgürlüğünden veya tarafsız bir hizmetten bahsedebilir miyiz arkadaşlar? İnsanların aklına en son gelmesi gereken şey ilk önce gelir oldu. Neden? Çünkü maalesef hukuk dışı uygulamalar aldı başını gidiyor. Daha önce birkaç defa söyledim. Birisi bir tweet attı değil mi? Bir bakıyorsunuz sabah erken saatte gözaltına alınıyor. Ben hukukçuyum. Bu tweetin suç olup olmadığına mahkeme karar verecek; savcı değil. Belki de mahkeme inceleyecek, 'suç değil' diyecek. İkincisi, delilleri karartma imkanı yok zaten, ekran görüntüsünü alıyorsunuz. Dolayısıyla kaybedilecek bir delil yok. Bunu niye apar topar sabah erkenden evinden alıyorsunuz? Bir de neden tutukluyorsunuz? Tutuklama son derece istisnai bir şeydir" ifadelerini kullandı.

'EKREM BAŞKANI SERBEST BIRAKIN'

Ardından CHP'ye kayyım atanacağını iddia eden ve hakkında soruşturma başlatılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın serbest bırakılmasına tepki gösteren Yavaş, "İşte, 'Ankara'da operasyon yapılacak, Cumhuriyet Halk Partisi'ne kayyım atanacak' deyince borsadaki kaybı gördünüz. Ve bu şahıs tutuklanmadı, verdiği zararlara karşılık tutuklanmadı. Madem onu tutuklamıyorsunuz, diğerlerini niye tutukluyorsunuz? Gençler bu hukuksuzlukları gördükleri için, adaletsiz o ortamları yakından hissettikleri için, farklı uygulamaları gördükleri için artık geleceğine sahip çıkmak için meydanlara haklarını kullanmaya çıktılar. Bu gençleri niye tutukluyorsunuz? Bunların suçunun yatarı yok. Sizin bir daire başkanınızın evinden 26 kilo altın, 2 milyon dolar para çıkmış. Üst düzey biri de değil, daire başkanı. Sizin yine üst düzey bürokratlarınız İstanbul’daki lüks villa projelerinde sıraya girmişler. Hiç bunları sormaz mısınız? Bu paraların kaynağı nedir? Lütfen bize yaptıklarınızın aynısını kendi bürokratlarınıza da yapın. Derhal Ekrem Başkanı serbest bırakın" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Kacır'dan İstanbul'da buldukları altını sahibine teslim eden çocuklara ziyaret
  2. 2026 yılı bütçesi, TBMM'de
  3. TBMM'de bu hafta, '11'nci Yargı Paketi' görüşülecek
  4. Gabar'da fidan dikim seferberliği
  5. Türkiye-Azerbaycan KEK 12'nci Dönem Toplantısı Bakü'de yapılacak
  6. Bakan Yumaklı: 156 Yerel Eylem Grubu'nun tamamı desteklenmeye hak kazandı
  7. Bakan Fidan: Gazze, Gazze’liler tarafından yönetilmeli
  8. Bakan Kacır: “80 iş yerlik sanayi sitesini islahiye’de tamamladık, depremden etkilenen illerimiz ve vatandaşlarımız her daim önceliğimiz oldu”
  9. MİT Başkanı Kalın, Hamas heyeti ile görüştü
  10. MHP'de 'Köke Yolculuk Paneli'

© Copyright 2025

DHA