Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Meclis başkanı seçim süreci bugün başlıyor

TBMM'de 28'inci yasama dönemi, milletvekillerinin yemin töreniyle başlayacak. Bugün yapılacak törenin ardından yeni dönemin Meclis başkanı ve siyasi partilerin grup başkan vekilleri seçilecek.

ABONE OL
Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)-

TBMM İçtüzüğü gereği, Meclis'te bugün yapılacak yemin töreninin ardından seçimlere geçilecek. Meclis Başkanlık Divanı ve 5 siyasi parti grubunun yönetimleri belirlenecek. Meclis başkanı seçim süreci de bugünkü yemin töreniyle birlikte başlayacak. Bugünden itibaren 5 gün boyunca adaylık başvuruları alınacak. Siyasi partiler pazartesi ve salı günü Meclis başkanı adayını TBMM Başkanlığı'na bildirecekler ve çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylama ile yeni Meclis başkanı seçiminin ilk turu yapılacak. Başkan seçimi gizli oylama ile yapılacak. İlk iki oylamada 400, sonuç alınamazsa üçüncü oylamada salt çoğunluk olan 301 kabul oyuyla başkan seçilebilecek. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa da bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak ve dördüncü oylamada en fazla oy alan üye başkan seçilmiş olacak.

AK PARTİ YENİ YÖNETİMİNİ SEÇECEK

Öte yandan AK Parti'nin 28'inci dönem yönetimi, yarınki kapalı grup toplantısı ile belirlenecek. AK Parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısında isimleri belirlenen Grup Başkanı Sivas Milletvekili Abdullah Güler ve Grup Başkanvekilleri Abdülhamit Gül, Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişiherlioğlu ve Leyla Şahin için seçim yapılacak.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevcut anayasanın yeni Türkiye'yi taşıması mümkün değildir
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler
  3. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
  4. Bakan Tunç: Netanyahu için yakalama kararı başvurusu olumlu bir karardır
  5. Erdoğan: Mahkeme kararıyla ilgili haddi aşan yorumları tasvip etmiyoruz
  6. Bakan Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Forumu Zirvesi'ne katılacak
  7. Bakan Fidan'dan İran için taziye mesajı
  8. Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan'daki 'Pontus' iddiaları asılsızdır
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Astana Büyükelçiliği'ni ziyaret etti
  10. Özel: Gençleri yönlendirmeye çalışan bir hazırlık içindeler

© Copyright 2024

DHA