Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kimdir?

1952 yılında Kayseri’de doğdu. 1972 yılında Kara Harp Okulundan, 1973 yılında Piyade Okulu'ndan, 1982 yılında Kara Harp Akademisinden, 1985 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisinden, 1987 yılında ABD Silahlı Kuvvetler Kurmay Koleji'nden mezun oldu.

ABONE OL
DHA

Çeşitli karargah ve birliklerde icra ettiği görevlerinin yanısıra, Tunceli –Hozat’ta İç Güvenlik Tugay Komutanlığı, İtalya-Napoli’deki Müttefik Kuvvetler Güney Bölge Komutanlığı’nda Plan ve Prensipler Başkanlığı yaptı, 2002 yılında Tümgeneral rütbesine terfi etti.

Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerinin ardından Korgeneral rütbesiyle Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı, ardından 3. Kolordu Komutanlığı yaptı.

2011 yılında orgeneral rütbesiyle Genelkurmay 2. Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 2015 yılında Genelkurmay Başkanlığı'na atandı.

15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere karşı meşru hükümetin yanında yer almış, terörle mücadelede ve sınır ötesi operasyonlarında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başarıyla komuta etmiştir. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı görevler sebebiyle çok sayıda madalya sahibidir.

ODTÜ, Ankara Üniversitesi SBF ve Boğaziçi Üniversitesi’nde çeşitli akademik programlara katılmış, Boğaziçi Üniversitesi’nden doktora derecesi almıştır.

İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

Diğer Haberler

  1. Ümit Özdağ, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan yargılandığı davada beraat etti
  2. Bakan Yerlikaya'dan önemli açıklamalar
  3. İletişim Başkanı Burhanettin Duran, uçağın düşmesiyle ilgili açıklama yaptı
  4. Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Şam’daki toplantı teknik aksaklık nedeniyle erken sonlandırıldı
  5. Dünya Engelliler Birliği Başkanı Şentürk: Hayatı kolaylaştıran yegane unsurun bakış açısı olduğuna inandım
  6. Özgür Özel: Asgari ücret açlık sınırının altında açıklanmıştır
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü
  8. Özgür Özel: Mevcut iktidar fikren ve zikren düşmüştür
  9. 105 yaşında AK Parti'ye üye oldu
  10. Bakan Fidan, Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Nur ile görüştü

© Copyright 2025

DHA