Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry, Türkiye'ye geliyor

Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, yarın Türkiye'ye gelecek.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)-

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın daveti üzerine 20 Nisan'da Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette ikili ilişkilerin yanı sıra, Filistin'deki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

EKONOMİK İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Diplomatik kaynaklar, son dönemde Türkiye- Mısır ilişkilerinin büyük bir atılım içinde olduğunu, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra 14 Şubat 2024 tarihinde Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretin, ikili ilişkilerde önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti. Söz konusu ziyarette, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin Cumhurbaşkanları başkanlığında yeniden tesisine ilişkin Ortak Bildiri imzalandığını hatırlatan kaynaklar, yarın Dışişleri Bakanları arasında yapılacak ikili görüşmede de bu toplantının hazırlıklarının ele alınacağını kaydetti.

Öte yandan görüşmede, ekonomik ilişkileri güçlendirme yönünde atılabilecek adımlar ile başta Gazze olmak üzere; Libya, Doğu Akdeniz, Sudan, Afrika Boynuzu ve Sahel gibi bölgesel konuların ele alınmasının öngörüldüğü belirtildi. Türkiye ve Mısır'ın gelişen ilişkilerinin bölgesel konular için önemli bir sinerji yarattığı belirtilerek, bölgede mevcut ve giderek artan sınamalar karşısında Mısır ve Türkiye'nin çıkarlarının giderek birleştiği, iki ülkenin Gazze konusundaki görüş ve endişelerinin örtüştüğü, başta Libya olmak üzere diğer bölgesel meselelerde de yaklaşımların uyum içinde olduğu ifade edildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Işıkhan: Türkiye ve Ukrayna arasındaki dostluk ve dayanışmanın daha da güçleneceğine inanıyoruz
  2. Ömer Çelik: Mekke-i Mükerreme’ye saygısızlık, tüm Müslümanlara saygısızlık yapmak anlamına gelir
  3. İletişim Başkanı Duran: Mekke-i Mükerreme'yi hedef alan saldırı girişimini en güçlü şekilde lanetliyorum
  4. Bakan Kacır: Yapay zekada yerli ve milli projelerin hayata geçirilmesini mümkün kılacağız
  5. Dışişleri Bakanlığı: Kutsal Mekke şehrini hedef alan İHA saldırısını kınıyoruz
  6. Bakan Uraloğlu, 111'inci Dönem Kaymakamlık Kursu’nda sunum yaptı
  7. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Dalkıran'ı ziyaret etti
  8. Yenişehirlioğlu: 'Terörsüz Türkiye' süreci asla bir pazarlık veya al-ver süreci değildir
  9. Bakan Göktaş: Doğum yardımları kapsamında Türkiye genelinde 25 milyar lira kaynak aktardık
  10. AK Parti'li Demir: CHP'nin iki yakasının bir araya geleceğini düşünmüyorum

© Copyright 2026

DHA