Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry, Türkiye'ye geliyor

Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, yarın Türkiye'ye gelecek.

ABONE OL
Doğa Başak ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)-

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın daveti üzerine 20 Nisan'da Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette ikili ilişkilerin yanı sıra, Filistin'deki durum ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

EKONOMİK İLİŞKİLER ELE ALINACAK

Diplomatik kaynaklar, son dönemde Türkiye- Mısır ilişkilerinin büyük bir atılım içinde olduğunu, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra 14 Şubat 2024 tarihinde Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretin, ikili ilişkilerde önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti. Söz konusu ziyarette, Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin Cumhurbaşkanları başkanlığında yeniden tesisine ilişkin Ortak Bildiri imzalandığını hatırlatan kaynaklar, yarın Dışişleri Bakanları arasında yapılacak ikili görüşmede de bu toplantının hazırlıklarının ele alınacağını kaydetti.

Öte yandan görüşmede, ekonomik ilişkileri güçlendirme yönünde atılabilecek adımlar ile başta Gazze olmak üzere; Libya, Doğu Akdeniz, Sudan, Afrika Boynuzu ve Sahel gibi bölgesel konuların ele alınmasının öngörüldüğü belirtildi. Türkiye ve Mısır'ın gelişen ilişkilerinin bölgesel konular için önemli bir sinerji yarattığı belirtilerek, bölgede mevcut ve giderek artan sınamalar karşısında Mısır ve Türkiye'nin çıkarlarının giderek birleştiği, iki ülkenin Gazze konusundaki görüş ve endişelerinin örtüştüğü, başta Libya olmak üzere diğer bölgesel meselelerde de yaklaşımların uyum içinde olduğu ifade edildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammad Ishaq Dar ile görüştü
  2. Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
  4. Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali'nin açılışına katıldı
  5. Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
  7. Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
  8. CHP Konya İl Teşkilatı'nda 'mezar taşlı' gerginlik
  9. DEM Parti'li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız
  10. Bakan Uraloğlu: Havalimanı kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı

© Copyright 2026

DHA