Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MİT Başkanı Kalın, Gazze Şeridi ile ilgili Mısır’da temaslarda bulundu

ANKARA, (DHA)- MİLLİ İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Âl Sani ve Mısır Genel İstihbarat Servisi Başkanı Hasan Reşat ile arabulucu ve garantörler olarak Mısır’ın başkenti Kahire’de bir araya geldi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Mısır’da gerçekleştirilen toplantıda, Gazze Şeridi’nde İsrail’in artan ihlallerine karşı ateşkes anlaşmasında ikinci aşamaya geçiş ve ABD ile iş birliği içerisinde ortak çabaların yoğunlaştırılması görüşüldü. Tarafların, ateşkesin devamlılığını sağlamak için her tür engelin bertaraf edilmesi ve ihlallerin önlenmesi noktasında Sivil Askeri Koordinasyon Merkezi (CMCC) ile koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmeye devam edilmesi noktasında mutabık kalındığı belirtildi.

Türkiye’nin her zaman olduğu gibi bundan sonra da tüm imkanlarıyla Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanlığı atama kararları Resmi Gazete’de
  2. AK Parti’li İnan: Özgür Özel’in sahte sitelerden medet ummasını ibretle izliyoruz
  3. İletişim Başkanı Duran: Daha dirençli ve bağımsız bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz
  4. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türk dünyasında yeni bir heyecan, yeni bir yükseliş başladı
  5. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türk diasporası, Türkiye'nin gücünün artmasıyla paralel bir şekilde gelişiyor.
  6. İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Türk Polis Teşkilatı bırakın pes etmeyi, çok daha büyük bir iradeyle yoluna devam ediyor
  7. Bakan Çiftçi'den SAHA 2026 Fuarı'na ilişkin açıklama
  8. 'Barış Anneleri'den İmralı başvurusu
  9. Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile görüştü
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı yardımcısı Şeyh Mansur Bin Zayid Al Nahyan’ı kabul etti

© Copyright 2026

DHA