Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyeti ile bir araya geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

MİT Başkanı İbrahim Kalın, bugün İstanbul’da Hamas Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki Hamas heyeti ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Hamas heyeti 'Gazze Ateşkes Anlaşması' kapsamında; ateşkesin sağlanması ve bu sürecin izlenmesi konusunda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere arabulucu ve garantör olan Türkiye’nin rolü ve çabaları için teşekkürlerini iletti. Hamas heyeti ayrıca, İsrail tarafının ateşkes süreci boyunca yaptığı ihlallere rağmen ateşkes anlaşmasına olan bağlılığını bir kez daha bildirdi.

Görüşmede, iki heyet ateşkes sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için atılacak gerekli adımları ve mevcut sorunların nasıl aşılacağını konuşuldu. Bununla birlikte ateşkes planının sonraki aşamalarının uygulanması noktasında izlenecek yollar üzerine istişarelerde bulunuldu. Türkiye’nin Gazze’ye sağladığı insani yardımlar ve insanlık dramının sona erdirilmesi yönündeki çabaları hakkında bilgi verilerek, daha fazla yardım girişinin sağlanması için uluslararası kuruluşlarla birlikte yürütülmekte olan çalışmalar ele alındı.

Diğer Haberler

  1. TBMM'de, '6 Şubat' özel oturumu
  2. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu toplandı
  3. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Umut hakkı, Öcalan’a yönelik bir tahliye imkanı değildir
  4. AK Partili Güler: Diyarbakır’da 17 bin 544 konut hak sahiplerine teslim edildi
  5. Türkiye'den Nijerya'ya taziye mesajı
  6. Sağlık Bakanı Memişoğlu: Hatay Şehir Hastanesi inşaatına 2026 sonu itibarıyla başlamış olacağız
  7. Yerlikaya: Tarihte benzeri görülmemiş başarıya imza attık
  8. Bakan Kurum: 11 ilimizin tek bir binasına tek bir tuğla koymadınız, bari gölge etmeyin
  9. Bakan Yardımcısı Sağlam: Yaka kameralarının yaygınlaştırılmasına yönelik tavsiye kararı aldık
  10. Bakan Tunç: Amacımız, suç işleyen kişileri suç işlemeyecek aşamaya getirmek

© Copyright 2026

DHA