Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyeti ile bir araya geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

MİT Başkanı İbrahim Kalın, bugün İstanbul’da Hamas Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki Hamas heyeti ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Hamas heyeti 'Gazze Ateşkes Anlaşması' kapsamında; ateşkesin sağlanması ve bu sürecin izlenmesi konusunda başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere arabulucu ve garantör olan Türkiye’nin rolü ve çabaları için teşekkürlerini iletti. Hamas heyeti ayrıca, İsrail tarafının ateşkes süreci boyunca yaptığı ihlallere rağmen ateşkes anlaşmasına olan bağlılığını bir kez daha bildirdi.

Görüşmede, iki heyet ateşkes sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için atılacak gerekli adımları ve mevcut sorunların nasıl aşılacağını konuşuldu. Bununla birlikte ateşkes planının sonraki aşamalarının uygulanması noktasında izlenecek yollar üzerine istişarelerde bulunuldu. Türkiye’nin Gazze’ye sağladığı insani yardımlar ve insanlık dramının sona erdirilmesi yönündeki çabaları hakkında bilgi verilerek, daha fazla yardım girişinin sağlanması için uluslararası kuruluşlarla birlikte yürütülmekte olan çalışmalar ele alındı.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Şampiyonu Fenerbahçe arsaVev Futbol Takımı’nı tebrik etti
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trendyol 1. Lig’e yükselen Muğlaspor’u tebrik etti
  3. Dışişlerinden Pakistan’da meydana gelen terör saldırısına kınama
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Trendyol 1. Lig’e yükselen Mardin 1969 Spor’a tebrik mesajı
  5. Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü
  6. Muhittin Böcek etkin pişmanlık başvurusu yaptı
  7. Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik saldırıya karışan kişiyle görüştü
  8. Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
  9. TBMM'de Varlık Barışı düzenlemesi görüşülecek
  10. Bakan Kacır: Girişimlerimizi küresel sahnede destekliyoruz

© Copyright 2026

DHA