Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Muhittin Böcek’e bir dosyadan ev hapsi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklanıp görevden uzaklaştırılan Muhittin Böcek, ASAT ile iştirak şirketi ALDAŞ’ta kamu zararına yol açıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada tutuklandı. Böcek hakkında bu dosyada verilen tutuklama kararı ev hapsine çevrildi. Böcek’in tutukluluğu, yargılandığı diğer dosyalardan devam ediyor.

ABONE OL
İrem BAŞDAŞ/ANTALYA, (DHA)-

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında Muhittin Böcek, 5 Temmuz tarihinde gözaltında alındı. Aynı gün adliyeye sevk edilen Böcek tutuklanıp, görevinden uzaklaştırıldı. Böcek, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belediye iştiraki ANSET’e yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap', Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Müdürlüğü ile iştirak şirketi Altyapı Yönetim ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. (ALDAŞ) üzerinden toplam 399 milyon 507 bin liralık kamu zararına yol açıldığı iddiasıyla tutuklandı.

Muhittin Böcek’in avukatları tutuklama kararının kaldırılmasına yönelik başvuruda bulundu. Durumu değerlendiren mahkeme heyeti tutukluluk halinin ev hapsine çevrilmesine karar verdi. Muhittin Böcek’in belediyeye bağlı iştirak şirketlerden yargılandığı dosyalarda ise tutukluluğu devam ediyor.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump Beştepe'de görüşüyor (CANLI)
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ı resmi törenle karşıladı
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile bir araya geldi
  4. AK Parti'li Çelik'ten '#NATOsummit' paylaşımı
  5. ABD Başkanı Trump, Ankara'da
  6. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic, Ankara'da
  7. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye müttefik ülkeler için de güvenilir bir tedarik kaynağı ve proje ortağı haline gelmiştir
  8. Bakan Uraloğlu: 2026 NATO Zirvesi anısına hazırlanan anma pulunu tedavüle sunduk
  9. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Savunma Sanayii Forumu’nda konuştu
  10. Dünyanın gündemi Ankara'daki NATO Zirvesi

© Copyright 2026

DHA