Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

NATO Genel Sekreteri Rutte, TUSAŞ'ı ziyaret etti

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin yaralandığı Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) Kahramankazan'daki tesislerini ziyaret etti.

ABONE OL
Samet ÖKSÜZ-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)

NATO Genel Sekreteri olarak 1 Ekim'de göreve başlayan eski Hollanda Başbakanı Mark Rutte, bugün resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı ziyaret ettikten sonra 23 Ekim'de PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 5 kişinin şehit olduğu, 22 kişinin yaralandığı TUSAŞ'a geldi. Rutte'nin basına kapalı ziyarette, şirket yetkililerine taziyelerini sunacağı ve TUSAŞ'ın çalışmaları hakkında bilgi alacağı belirtildi.

RUTTE, SSB BAŞKANI GÖRGÜN İLE YERLİ VE MİLLİ PLATFORMLARI İNCELEDİ

Mark Rutte TUSAŞ ziyaretinde, TUSAŞ şehitlerinin anısına taziye defterini imzaladı. Rutte, ziyaret kapsamında, beraberindeki NATO heyetiyle Türk savunma sanayisine dair bilgilendirme ve istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün'ün yanı sıra TUSAŞ yetkilileri de bulundu. Toplantıda yetkililer tarafından, Türkiye’nin NATO’daki güçlü varlığının önemi ve NATO ülkeleriyle savunma sanayii alanında sürdürülebilir iş birliğinin gerekliliği vurgulandı. Görüşmede, Rutte'ye Türkiye'nin savunma sanayiinde ulaştığı mühendislik seviyesini ve hava, kara, deniz platformlarını tanıtan bir sunum yapıldı.

Genel Sekreter Rutte, görüşmenin ardından Görgün ve yetkililer eşliğinde yerli ve milli platformlardan Milli Muharip Uçak KAAN, Jet Eğitim Uçağı HÜRJET, Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, AKSUNGUR, ANKA, ANKA III, ŞİMŞEK, İHA’lar ve GÖKBEY, ATAK, T70 helikopterlerini yerinde inceledi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
  3. Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
  4. CHP Konya İl Teşkilatı'nda 'mezar taşlı' gerginlik
  5. DEM Parti'li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız
  6. Bakan Uraloğlu: Havalimanı kapasitesi 26 AB ülkesinin nüfusunu aştı
  7. Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür
  8. Bakan Gürlek: Hukuk okuryazarlığına ilişkin eylem planı üzerinde çalışıyoruz
  9. Emine Erdoğan'dan '4'üncü Cemre Çarşısı' paylaşımı
  10. Gülistan Doku soruşturması; 2 gözaltı

© Copyright 2026

DHA