Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Niğde'de koruma altındaki çocuğun ölümüne ilişkin iddialara bakanlıktan açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 22 Temmuz 2024'te Niğde Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde koruma altında olan ve gördüğü şiddet sonucu yaşamını yitiren engelli 9 yaşındaki M.Ç.’nin ölümüne ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda dile getirilen iddialara ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
Salih HÜDAVERDİ/ANKARA, (DHA)-

Bugün TBMM'de bazı milletvekilleri tarafından Niğde'deki bir rehabilitasyon merkezinde koruma altında olan ve şiddet sonucu yaşamını yitiren engelli M.Ç.’nin ölümüne ilişkin dile getirilen iddialar üzerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22 Temmuz 2024'te Niğde Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde rahatsızlanan epilepsi hastası bir engelli çocuğumuzun kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak ivedilikle müfettiş görevlendirilmiş, kuruluşta çalışan ve ihmali bulunan personeller derhal açığa alınmıştır. Konunun derinlemesine incelenmesi için bakanlığımız tarafından Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına bizzat suç duyurusunda bulunulmuştur. Yapılan derinlemesine araştırma sonucunda hakkında adli işlem yapılan 26 bakım personelinin 14'ü tutuklanmış olup, diğer 12 personel hakkındaki adli süreç devam etmektedir. Bu kapsamda konuyla ilgili belirli kesimler tarafından ortaya atılan 'Bakanlık olayı basından öğrendi' iddiası tamamen gerçek dışıdır. Bakanlık olarak olay meydana geldiği ilk andan itibaren büyük bir hassasiyetle takip edilmiş, kamuoyu da bu konuda düzenli olarak bilgilendirilmiştir. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduğumuz bilgisi de yine bizzat bakanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bakanlık olarak ihmali bulunan şahısların en ağır cezayı alması için müdahil olduğumuz hukuki süreci büyük bir titizlikle takip etmeyi sürdüreceğiz. Bununla birlikte müfettişlerimiz ve kurum yöneticilerimiz 81 ilimizde kuruluşlarımızı düzenli periyotlarla habersiz şekilde denetlemektedir. Bakanlık olarak tüm hizmet gruplarımıza yönelik çalışmalarımızı, büyük bir hassasiyetle onların üstün yararı ilkesiyle gerçekleştirmeye devam edeceğiz."

Diğer Haberler

  1. Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'ın yeni hükümetine başarı mesajı
  2. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Yaşlı Bakım Modelleri Çalıştayı'na katıldı
  3. Bakan Göktaş, Darülaceze’ye kurban bağışı yaptı
  4. Bakan Fidan, Kazakistan'da TDT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak
  5. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Vatandaşlarımızdaki denetim algısını iyileştirmeyi hedefliyoruz
  6. Özgür Özel, Rahmi Koç ve Ali Koç'u kabul etti
  7. Bahçeli, Rahmi Koç ile Ali Koç'u kabul etti
  8. Bakan Göktaş: Kamuda görev yapan engelli memur sayısı 82 bin 880'e ulaştı
  9. AK Partili Yalçın: CHP Türkiye’ye zarar vermekten başka bir şey yapmıyor
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik etti

© Copyright 2026

DHA