Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Otel Yangınını Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı

Bolu Kartalkaya'daki otel yangınını araştırmak üzere kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı. Komisyon Başkanı Selami Altınok, "TBMM'ye, yürütme organına ve memleketin, milletin faydasına olabilecek tedbirlerin neler olabileceği noktasında bir rapor hazırlayıp sunacağız" dedi.

ABONE OL
Aliekber METE-Muhammet BAYRAM/ANKARA,(DHA)-

'TBMM Kartalkaya'da Bir Otelde Meydana Gelen Yangını Araştırma Komisyonu', çalışma usulü ve takvimini görüşmek üzere AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok başkanlığında toplandı. Komisyon toplantısının açılışında konuşan Altınok, "Maalesef 78 hayata mal olan, günahsız insanlarımızın hayatını kaybettiği bu menfur olay ile alakalı tespitler yapacağız. Ayrıca bir daha böyle menfur olayların yaşanmaması için bundan sonraki süreçte ne gibi tedbirler alınabilir, hangi yasal düzenlemeler yapılabilir, kurum ve kuruluşların veya bu gibi işletme sahiplerinin bu tarz olaylar ile ilgili durumlarını tespit edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'BURASI SUÇLULARI TESPİT ETME YERİ DEĞİL'

Otel yangınının siyaset üstü bir olay olduğunu söyleyen Altınok, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile akademisyenleri komisyona davet ederek dinleyeceklerini belirterek, "Sonuç itibarıyla TBMM'ye, yürütme organına ve memleketin, milletin faydasına olabilecek tedbirlerin neler olabileceği noktasında bir rapor hazırlayıp sunacağız. Burası suçlu veya suçsuzları tespit etme yeri, ceza mahkemesi değil. Olayın durumunu, nasıl meydana geldiğini, kurum ve kuruluşların bu olayın meydana gelmesindeki eksiklikleri, fazlalıkları veyahut yapabildikleri ya da yapamadıklarının tespitini yapacağız" diye konuştu.

Altınok'un açılış konuşmasının ardından milletvekilleri, komisyona davet edilmesini istedikleri kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve uzmanlar ile ilgili değerlendirme ve öneride bulundu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Uraloğlu: Esenboğa Havalimanı Metro Hattımızın yapımına 2026'da başlamayı hedefliyoruz
  2. Bakan Göktaş: Doğum iznini 24 haftaya yükseltmeye yönelik çalışma gündemimizde
  3. Dışişleri Bakanlığı: Suriye ve ABD birliklerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyoruz
  4. Bakan Bayraktar: Şırnak petrolün en fazla üretildiği il, sırada Diyarbakır var
  5. Bakan Memişoğlu: Hekimlerimizin iyi hal belgesi alıyor olmaları, yurt dışına gittikleri anlamına gelmez
  6. Emine Erdoğan, İHÜ İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi'nin açılışına katıldı
  7. BBP, ‘Uzaktan Eğitim ve Planlama Sistemi’ toplantısı gerçekleştirdi
  8. BBP, ‘Uzaktan Eğitim ve Planlama Sistemi’ toplantısı gerçekleştirdi
  9. Bakan Uraloğlu, Van Çevre Yolu'nun 28 kilometrelik 2 etabının açılışını yaptı
  10. Bakan Ersoy: Cemevleri imar planlarında yer alacak

© Copyright 2025

DHA