Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Özgür Özel'den Lozan Antlaşması'nın 102’nci yıl dönümünde Anıtkabir'e ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lozan Antlaşması'nın 102’nci yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti.

ABONE OL
Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL-Batuhan DURNAOĞLU/ANKARA, (DHA)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Özgür Özel’in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Misakımilli Kulesi'ne geçen Özel, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Sayın Genel Başkanım, ulusal bağımsızlığımızın diplomatik alanda tescili olan Lozan Barış Antlaşması’nın 102’nci yıl dönümünü, bizlere emanetiniz olan Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine olan sarsılmaz bağlılığımızla, saygıyla ve minnetle anıyoruz. Sevr ile dayatılmak istenen, parçalanmış bir Türkiye yerine; İsmet İnönü önderliğindeki heyetin diplomatik zaferiyle milletimizin egemenliği tüm dünyaya ilan edilmiş, bağımsızlığımız uluslararası hukuk önünde tescillenmiştir. Millet iradesine dayanan Cumhuriyetimizin temellerini atan; ulusal hafızamızda bir direnişin, yeniden doğuşun sembolü ve ülkemizin tapu senedi olan Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümünü her yıl, aynı bilinç ve kararlılıkla anacağız. Cumhuriyetimizin temel ilkelerini kararlılıkla korumaya devam edeceğiz. Karşımıza çıkan her engeli, daha büyük bir dirençle aşma azmindeyiz. Bu büyük kazanımın mimarları olan, başta İsmet İnönü olmak üzere tüm heyet üyelerini, silah arkadaşlarınızı ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıralarınız önünde saygıyla eğiliyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Sonsuz şükran ve minnetle, ruhunuz şad olsun.”

Heyet daha sonra 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrinin bulunduğu alana geçti. Özel, İsmet İnönü'nün kabrine çiçek bıraktı.








Diğer Haberler

  1. TBMM Genel Kurulu'nda, doğum izni ve sosyal medya düzenlemesi teklifinin 6 maddesi kabul edildi
  2. AK Parti’li Acar: Katil İsrail, gözü dönmüş bir canilikle masum sivillere ve basın mensuplarına saldırmaktadır
  3. Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını en güçlü biçimde kınıyoruz
  4. Dışişleri Bakanlığı: Yunan makamlarını yanlış yoldan geri dönmeye çağırıyoruz
  5. Bakan Göktaş: Romanların yoğun yaşadığı 22 ilde 6 bin 720 konut yaptık
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile telefonda görüştü
  7. Eşref Rüya’nın ‘Kadir Baba’sı siyaseti birleştirdi
  8. DEAŞ terör örgütüne 34 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi: 198 şüpheli gözaltına alındı
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile telefonda görüştü
  10. Bakan Göktaş: Oyunları kapatmak, toptan yasaklamak gibi bir gündemimiz yok

© Copyright 2026

DHA