Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Özgür Özel'den yeni yıl mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "2025 yılı, çok daha büyük bir mücadelenin yılı olacaktır. Yeni yılda da Türkiye'nin dört bir yanında halkımızla bir arada olacağız. Türkiye İttifakı'nı meydan meydan büyüteceğiz. Artık Türkiye'de, Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefini yakalayacak, güçlü bir sosyal devleti inşa edecek ve bu ülkenin gencine yaşlısına umut olacak bir iktidarın ayak sesleri duyulmaktadır" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

CHP Lideri Özel, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayımladı. Özel, "Hep birlikte bir yılı tamamlıyor, yeni bir yıla adım atıyoruz. 2024'e başlarken, hayatın her alanı için iyi dileklerde bulunmuştuk. Ama ne yazık ki ekonomide kötü gidişin devam ettiği, küçük bir azınlık dışında, milyonlarca yurttaşımızın bile isteye yoksullaştırıldığı, var olan hukuksuzlukların, yenileri eklenerek sürdürüldüğü bir yılı yaşadık. İşçilerin, kadınların, çocukların ve hatta bebeklerin güvende tutulmadığı, 6 Şubat 2023 depremlerinin yaralarının hala sarılmadığı bir yılı geride bıraktık" diye konuştu.

'SURİYE'DE 4 ÖNCELİĞİMİZ VAR'

Ardından Suriye'deki gelişmelere değinen Özel, "Yılın son döneminde, komşumuz Suriye'de yeni gelişmeler yaşandı. Bizim Suriye'de ısrarla dile getirdiğimiz 4 önceliğimiz var; Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, tüm Suriyelileri temsil edecek, insan haklarına saygılı bir rejimin oluşması, Suriye'de bulunan askerlerimizin güvenliğinin, Türkiye'deki yurttaşlarımızın huzuru ve refahının temin edilmesi, ülkemizdeki Suriyelilerin güvenle evlerine dönecekleri bir geri dönüş programının acilen hazırlanması ve uygulanması. Bu kapsamda; 13 yıllık Suriye politikasıyla Türkiye'ye büyük acılar yaşatan, ağır sorunlar bırakan iktidarı uyarılarımızı dikkate alarak doğru adımları atmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİ OLMANIN SORUMLULUĞUYLA ÇALIŞIYORUZ'

2024 yılında Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir eşiği milletle birlikte aştıklarını işaret eden Özel, "Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde, Türkiye’nin tüm demokratlarının desteğiyle, partimizi 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi yaptık. Milletimiz 31 Mart’ta nüfusun yüzde 65’ine, ekonominin yüzde 80’ine karşılık gelen belediyeleri Cumhuriyet Halk Partili başkanlara emanet etti. O günden itibaren, önümüze çıkarılan tüm engelleri milletimizle birlikte kararlılıkla aşıyor, hiçbir ayrım yapmadan toplumun tüm kesimlerine hizmet götürüyoruz. Çünkü biz, Türkiye’nin birinci partisi olmanın sorumluluğuyla çalışıyoruz. Kutuplaşmaya karşı beraberliği, kısır kavgalar yerine milletin barışını savunuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

'CUMHURİYETİ KİMSESİZLERİN KİMSESİ YAPACAĞIMIZ GÜNLER YAKINDIR'

2024'te yükselen umudun, yeni yıla ve yapılacak ilk seçimlere umutla bakmalarını sağladığını belirten Özel, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşanan tüm güçlüklere, tüm ekonomik zorluklara rağmen asla yılmıyor, yurttaşlarımızın sıkıntılarının çözüleceği bir gelecek için inancımızı, azmimizi ve kararlılığımızı koruyoruz. 2025 yılı, çok daha büyük bir mücadelenin yılı olacaktır. Yeni yılda da Türkiye'nin dört bir yanında halkımızla bir arada olacağız. Türkiye İttifakı'nı meydan meydan büyüteceğiz. Artık Türkiye'de, Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefini yakalayacak, güçlü bir sosyal devleti inşa edecek ve bu ülkenin gencine yaşlısına umut olacak bir iktidarın ayak sesleri duyulmaktadır. Yoksulluğu bitireceğimiz, gelir adaletsizliği ortadan kaldıracağımız, gençlerimize dünyanın başka ülkelerinde değil güzel ülkemizde hayal kurduracağımız, Cumhuriyet'i yeniden kimsesizlerin kimsesi yapacağımız günler yakındır. Bu vesileyle, hangi siyasi görüşten olursa olsun, 86 milyon vatandaşımızın yeni yılını kutluyorum. Geride bıraktığımız yılda, başarılarıyla göğsümüzü kabartan tüm branşlardan sporcularımıza, daha büyük başarılara imza atacakları bir yıl diliyorum. Siyasetin; kavga, polemik, gerginlik üretmek yerine halkımızın sorunlarına çözüm üreten bir zeminde tartışılacağı, kavga değil çare üreten siyasetçilerin vatandaşın sorunlarını çözmekte yarışacağı bir yıl temenni ediyorum. Karda, kışta zor koşullarda görev yapan Mehmetçiğimize en içten selamlarımı gönderiyor, bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum."

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilen DEM Parti'den açıklama
  2. Görele Belediye Başkanlığına geçici olarak Çakıcı görevlendirildi
  3. Bakan Bolat, Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Dimas ile görüştü
  4. Bakan Memişoğlu, Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz ile bir araya geldi
  5. Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Thani ile görüştü
  6. Özgür Özel Adalar'da konuştu
  7. Komisyon Başkanı Alkayış: Komisyonumuza 13 bin 323 başvuru yapıldı
  8. Dışişleri Sözcüsü Keçeli: Bakanımızın ifadelerinin Irak’ın iç işlerine karışıldığı iddiasıyla çarpıtılmasını reddediyoruz
  9. İletişim Başkanı Duran: CHP grubunun sorumluluktan uzak yaklaşımını kınıyorum
  10. Bakan Bayraktar: TPAO, Libya petrol ve doğal gaz ihalesine verdiği teklifle hidrokarbon arama faaliyetleri yürütmeye hak kazandı

© Copyright 2026

DHA