Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sahte yetkili servislere 15 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, internet arama motorları ve sosyal medyadan yapılan reklamlara ilişkin yürütülen incelemeler sonucunda, son 2 yılda sahte yetkili servislere 15 milyon lira idari para cezası uygulandığını duyurdu.

ABONE OL
Gizem ÇORLU / ANKARA, (DHA)-

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonlarına ilişkin tamir, bakım ve yedek parça temini amacıyla yetkili servislerden hizmet almak isteyen tüketicilerin, yetkili olmamalarına rağmen yetkili servis gibi tanıtım yapan servisler tarafından mağdur edildiği yönünde başvuruda bulunduğu belirtildi. Bu kapsamda sahte yetkili servislere yönelik Ticaret Bakanlığı tarafından denetimler gerçekleştirildiği belirtilerek, "Denetimler ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Reklam Kurulu tarafından internet arama motorları ve sosyal medya üzerinden yapılan reklamlara ilişkin yürütülen incelemeler neticesinde son 2 yılda yaklaşık 15 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. Bununla birlikte Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda suç unsuru teşkil eden uygulamaların tespiti halinde ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulmaktadır" denildi.

'YETKİLİ SERVİS İÇİN 'SERVİS BİLGİ SİSTEMİ' KULLANILMALI'

Diğer taraftan olası mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi için tüketicilerin bazı konulara dikkat etmesi gerektiği vurgulanarak, "Tüketicilerimizin, Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ve 'www.servis.gov.tr' adresinden erişilebilen Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) aracılığıyla kullanmış oldukları ürünlerin yetkili servis bilgisine ulaşabilme imkanı bulunmaktadır. İnternet aramalarında ilk sıralarda çıkan servislerin reklamları ve internet adreslerinde yer alan firma logoları yeterli görülmemeli, bu servislerin mutlaka üretici veya ithalatçı firmanın internet sitesinde veya SERBİS'de yer alıp yer almadığı kontrol edilmelidir. Tüketicilerimiz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Ticaret Bakanlığı web sayfası üzerinden ihbar ve şikayet mekanizmalarını kullanarak Ticaret Bakanlığı'na ulaşarak şikayetlerini iletebilirler. Tüketicilerimizi mağdur eden sahte yetkili servislere yönelik olarak yapılacak denetimler sonucunda gerekli idari yaptırımlar uygulanmaya devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Şehit aileleri ve gazilerin haklarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşmeleri devam ediyor
  2. Avusturya Şansölyesi Christian Stocker, Türkiye'ye geliyor
  3. Bakan Çiftçi: Tek bir evladımızı dahi karanlığa bırakmayacağız
  4. Kasapoğlu: Jübilen kutlu, yeni yolun açık olsun Kaptan
  5. 'Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü gördük ve hissettik'
  6. Bakan Gürlek: ‘Suça sürüklenen çocuk’ yerine ‘adli süreçteki çocuk’ kavramı hukuk sistemimize kazandırıldı
  7. Bakan Göktaş'tan 'Çocuk Koruma Kanunu'na ilişkin paylaşım
  8. Kılıçdaroğlu, Gençlik Kolları ile bir araya geldi
  9. Suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
  10. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, görevden uzaklaştırıldı

© Copyright 2026

DHA