Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Sözcü Kalın, Pakistan Ulusal Güvenlik Danışmanı ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Pakistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Moeed Yusuf ile telefonda görüştü.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Pakistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Moeed Yusuf arasında gerçekleşen görüşmede ikili ilişkiler, Ukrayna'daki savaş, Afganistan'daki son gelişmeler ve bölgesel meseleler ele alındı. Türkiye ile dost ve kardeş ülke Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede siyasi, ekonomik ve askeri başta olmak üzere her alanda güçlü iş birliğinin devam edeceği belirtildi" denildi. 

Ukrayna'daki savaşın küresel güvenlik ve ekonomiye olan yansımalarının da görüşüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ukrayna'daki insani krizin derinleşmesi konusunda duyulan endişe dile getirildi. Ukrayna ile Rusya Federasyonu arasında yürütülen müzakerelerde Türkiye'nin arabuluculuk çabalarının takdirle karşılandığı ifade edildi. Afganistan'daki mevcut durumun da değerlendirildiği görüşmede, ülkedeki siyasi ve ekonomik sorunların tüm bölgenin güvenliğini etkileyeceğine dikkat çekildi. Afganistan'da istikrar ve güven ortamının sağlanmasının önemine vurgu yapıldı."

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü
  2. İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı ile telefonda görüştü
  3. İletişim Başkanı Duran: Dünyada figüran olmayıp aktif rol almak zorundayız
  4. AK Parti’li Ala: Daha müreffeh bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz
  5. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Barrack, Suriye'deki gelişmelere ilişkin paylaşım yaptı
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan heyetini kabul etti
  7. DEM Parti, grup toplantısını Nusaybin’de yaptı
  8. TBMM Genel Kurulu'nda, Türk bayrağına saldırıya tepki
  9. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmış demektir
  10. Bakan Güler, ABD'li mevkidaşı Hegseth ile telefonda görüştü

© Copyright 2026

DHA