Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

SSB: Savunma sanayi firmalarımız Endonezya'da önemli anlaşmalara imza attı

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Endonezya'da düzenlenen Türkiye-Endonezya İş Forumu'nda Türk savunma sanayi firmalarının, stratejik iş birliklerini güçlendirecek önemli anlaşmalara imza attığını açıkladı.

ABONE OL
Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)

SSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Savunma sanayi firmalarımız ASELSAN, ROKETSAN, TAIS ve HAVELSAN, Endonezya'daki stratejik iş birliklerini güçlendirecek önemli anlaşmalara imza attı. Ticaret Bakanımız Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Başkanı Nail Olpak ve 2 ülkeden iş insanlarının katılımıyla gerçekleşen Türkiye-Endonezya İş Forumu, 2 ülke arasındaki ekonomik ve savunma sanayi iş birliğinin derinleştirilmesine önemli katkı sağladı. Türkiye, ileri teknolojiye dayalı çözümleriyle dost ve müttefik ülkelerle ortak projeler geliştirmeye devam ediyor" denildi.

ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamada ise "Endonezya'nın savunma sanayi ekosistemine katkı sağlamak üzere; ASELSAN ile Endonezyalı Republikorp şirketi arasında askeri haberleşme sistemlerinin üretimi, kapasite ve yetenek geliştirilmesi için ortak bir girişim şirketi kurulmasına, Endonezya İnsansız Deniz Aracı Projesi'nde ASELSAN savaş ve elektronik sistemlerinin potansiyel satışı konusunda iş birliği yapmaya yönelik çerçeve anlaşma imzalandı" ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. AK Parti'li Zorlu: Türkiye ve Macaristan birbirinden ayrılamaz
  2. DEM Parti'li Bakırhan: Bunlar, tarihi günlerdir
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Cumhuriyetimizin ilk asrının yarısını heba ettiğimiz terör meselesini geride bırakıyoruz
  4. Bakan Gürlek: Adalet sistemimizde mağdurları koruyan uygulamaları hayata geçiriyoruz
  5. Emine Erdoğan'dan, AK Parti'nin 25'inci kuruluş yıl dönümü programı paylaşımı
  6. AK Parti’nin 25'inci yıl vizyonu yayımlandı
  7. Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu AK Parti’ye katıldı
  8. Bakan Ersoy: Alevi-Bektaşi kültürü, Anadolu’nun en köklü miraslarından biridir
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi küllerinden yeniden inşa ettik, istikbalini de inşa edeceğiz
  10. Devlet Bahçeli'den AK Parti'nin 25'inci yılına özel çelenk

© Copyright 2026

DHA