Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, BAE Federal Ulusal Konseyi Başkanı Ghobash ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 152'nci Genel Kurulu dolayısıyla İstanbul'da bulunan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Ulusal Konseyi Başkanı Saqr Ghobash ile bir araya geldi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Parlamentolar Arası Birlik'in 152'nci Genel Kurulu'nun yapılacağı Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleşen görüşmede, ikili ve parlamentolar arası ilişkilerin yanı sıra Orta Doğu'daki gelişmelerin bölge ülkeleri üzerindeki etkileri ele alındı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, görüşmede, BAE'nin, İsrail ve ABD'nin İran'a saldırmasıyla başlayan savaştan en çok etkilenen ülkelerden birisi olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, İran'ın kardeş ülke BAE'yi ve Körfez ülkelerini hedef almasını kabul edilemez bulduklarını belirtti. Kurtulmuş, bu savaşta hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa diledi. İsrail'in bölgeye yönelik yayılmacılık tehdidine karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade eden TBMM Başkanı Kurtulmuş, bölgeyi istikrarsızlaştıran gelişmelere karşı ortak çabaların artırılmasının önemini vurguladı. Görüşmede, AK Parti Ankara Milletvekili ve Parlamentolar Arası Birlik Türk Grubu Başkanı Asuman Erdoğan, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya ile TBMM Genel Sekreteri Hüseyin Kürşat Kırbıyık da yer aldı.



Diğer Haberler

  1. MHP’li Osmanağaoğlu: Terörsüz Türkiye projesiyle beraber, kapılar içinde kapılar açtık
  2. Özgür Özel: Kısır çekişmelere girmek yerine milletin ekmek kavgasını vereceğiz
  3. AK Parti'li Büyükgümüş: Terörsüz Türkiye bir devlet projesidir
  4. Bakan Fidan'dan telefon görüşmeleri
  5. Kurtulmuş'tan, Kazakistan Kurultay Başkanlığına seçilen Dadebay'a tebrik mektubu
  6. Bakan Kacır: Türkiye, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan kuşakta en ihracatçı ülkedir
  7. Bakan Göktaş: Bu ülke, biz beraber oldukça daha da güçlü olacak
  8. Bahçeli'den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
  9. Bakan Uraloğlu: Bu yıl 237 bin 40 kişi İHA pilotu başvurusunda bulundu
  10. Gülistan Doku soruşturmasında 5'inci dalga operasyon: 10 gözaltı

© Copyright 2026

DHA