Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, parti gruplarını ziyaret edecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa ve Meclis İçtüzüğü değişikliği çağrılarında bulunmak üzere parti gruplarını ziyaret edecek.

ABONE OL
Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)-

 

TBMM'de 28'inci dönem 2'nci yasama yılı faaliyetleri, dün düzenlenen programlarla başladı. Meclis'te yeni dönemin yoğun geçeceği belirtildi. Bu kapsamda; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 3 Ekim Salı günü parti gruplarını ziyaret ederek, yeni anayasa ve yeni Meclis içtüzüğü değişikliği için çağrıda bulunacak. 

MERKEZ BANKASI BAŞKANI SUNUM YAPACAK

Plan ve Bütçe Komisyonu, 3 Ekim Salı günü AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, komisyona sunum yapacak. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak. Faiz kararları, kur korumalı mevduat ile ilgili kararların yanı sıra enflasyona ilişkin gelişmeler de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek.

SINIR ÖTESİ TEZKERELER GÖRÜŞÜLECEK

Genel Kurul'da sınır ötesi tezkereler gündeme gelecek. Irak, Suriye, Lübnan, Orta Afrika ve Mali'deki Türk askerlerinin görev sürelerinin uzamasını öngören tezkereler görüşülecek.

Meclis Başkanlık Divanı, Numan Kurtulmuş başkanlığında 5 Ekim Perşembe günü yasama yılının ilk toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda, TBMM'nin yeni dönemdeki çalışma usulleri gözden geçirilecek. Ekim ayında Meclis'e gelmesi planlanan yasal düzenlemeler için de çalışmalar yapılacak.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye dost olan kazanacak, husumet besleyen ise kaybedecektir
  2. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
  3. CHP'li Türeli: OVP ile sorunların çözülmesi mümkün görünmüyor
  4. CHP'li Gülsever: Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği istiyoruz
  5. Bakan Kacır: KOBİ'lere 75 milyon TL'ye kadar kredi imkanı sağlayacağız
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan A Milli Kadın Voleybol Takımı'na tebrik mesajı
  7. Bakan Gürlek: Reformlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz
  8. Bakan Memişoğlu: Milletimiz için durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz
  9. DEM Parti'de Hatimoğulları ve Bakırhan yeniden seçildi
  10. Bakan Kacır: Ülkemizin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz

© Copyright 2026

DHA