Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 'Engelliler Günü' mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Eğitimden sağlığa, sanattan spora kadar iyileştirilmesi gereken her alanda devlet ve toplum el ele verip engellerin giderilmesiyle ilgili çaba sarf etmeliyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü bu yaklaşımla idrak ediyor, zihinlerimizdeki engelleri kaldırma konusunda bir başlangıç olmasını diliyorum" dedi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

TBMM Başkanı Kurtulmuş, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kurtulmuş, engelliliğin, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu hayati bir mesele olmadığını, toplumsal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendiren bir gerçek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Milletimiz, tarihi boyunca toplumsal dayanışma ve sorunlar karşısında çözüm arayışından yana olma konusunda güçlü bir bilinç geliştirmiş, toplumsal yapısını da bu çerçevede dizayn etmiştir. Altyapı hizmetleri, şehir mimarisi, eğitim, istihdam ve toplumsal faaliyetleri engelli vatandaşlarımızın menfaatine olacak şekilde düzenlemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Türkiye olarak sosyal devlet vasfımızın gerekliliğini yerine getiriyor, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözümler üretmek ve toplumsal hayattan eşit ve üretken bireyler olarak pay almalarını sağlamak için tüm kurumlarımızla çalışıyoruz. Eğitimden sağlığa, sanattan spora kadar iyileştirilmesi gereken her alanda devlet ve toplum el ele verip engellerin giderilmesiyle ilgili çaba sarf etmeliyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü bu yaklaşımla idrak ediyor, zihinlerimizdeki engelleri kaldırma konusunda bir başlangıç olmasını diliyorum."  (DHA)

 

Diğer Haberler

  1. 'Türk Devletleri Teşkilatı'na ilişkin kanun Resmi Gazete'de
  2. İletişim Başkanlığı'ndan milli maçı izleyeceklere YKS uyarısı
  3. Bakan Güler, Kamerun Milli Günü resepsiyonuna katıldı
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe’ye tebrik mesajı
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS'ye girecek öğrencilere başarılar diledi
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Takım'a destek paylaşımı
  7. Cevdet Yılmaz: Türkiye Cumhuriyeti olarak hem haklı olacağız hem güçlü olacağız
  8. Türkiye ile Suriye arasında sağlık alanında iş birliği anlaşması imzalandı
  9. ‘Birlikte Güçlüyüz’ etiketi dijital medya gündeminde
  10. Emine Erdoğan YKS'ye girecek öğrencilere başarılar diledi

© Copyright 2026

DHA