Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Başkanı Şentop'tan 10 Kasım mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84'üncü yılı nedeniyle anma mesajı yayımladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

TBMM Başkanı Şentop, mesajında, "TBMM'nin ilk başkanı, milli mücadelemizin Başkomutanı, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 84'üncü yılında milletçe rahmet ve şükranla anıyoruz. Milli varlığımızı ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak devam ettirme yolunda, basiret ve cesaretle karar alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bizlere 'en büyük eseri' Cumhuriyet'i miras bırakmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin sarsılmaz birliği ve daima 'tam bağımsızlık/ istiklal-i tam' inancıyla sonsuza dek var olmaya devam edecektir. Esarete boyun eğmeyen bir milletin evladı ve bir lider olarak Atatürk'ün ve kahraman yol arkadaşlarının bizlere emanet ettikleri sorumlulukların bilinciyle ve milli mücadele ruhunun izinde daha nice yüzyıllara hep birlikte yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin her alanda gelişimini hızlandırmak, hayata dair her noktada istikbal adımlarını sağlamlaştırmak ve demokrasiyi güçlendirmek için inanç, azim ve heyecanla çalıştıklarını kaydeden Şentop, "Yeni dünya düzeninde, değişimlerin ülkeleri farklı boyutlarda etkilediği bir çağda, ülkemizin huzur, istikrar ve barış ikliminin daha da güçlenmesi için sürdürülen bu kararlı mücadeleye, milli mücadelemizin fikir ve vizyonu ilham vermektedir. Ve milletimiz, ikbal ışığımız gençlerimiz, çocuklarımız geleceğe dair inancımızın, ümidimizin ve heyecanımızın daima en güçlü kaynağı olacaktır. Hayatını devletine, ülkesine ve milletine adamış, bu uğurda büyük cesaretle mücadele vermiş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 84'üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Memişoğlu, Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi Masaki Ogushi ile bir araya geldi
  2. Ekrem İmamoğlu CHP’den istifa etti
  3. Bakan Kacır: Daha büyük, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için çalışıyoruz
  4. AK Parti'li Kaya: Şehit yakınlarımızın, gazilerimizin hakları hiçbir siyasi sürecin pazarlık konusu olmayacak
  5. Bahçeli: Tarihi fırsatın istismar alanına dönüşmesine müsaade edilmemeli
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile ortak basın toplantısı düzenledi
  7. CHP'de 5 il başkanlığına atama yapıldı
  8. Bakan Bolat, Hizmet İhracatçıları Birliği yönetimini kabul etti
  9. Bakan Yumaklı: Silvan Projesi, ekonomiye yıllık 43 milyar lira katkı sağlayacak
  10. Özel, Ağbaba ve Kadıgil'e ait dokunulmazlık dosyaları TBMM'de

© Copyright 2026

DHA