Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Milli Parklar Kanunu' teklifi görüşmelerine başlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 'Milli Parklar Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' üzerine görüşmeler başladı.

ABONE OL
Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)-

TBMM Genel Kurulu, 'Milli Parklar Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmalar, milletvekillerine verilen 1'er dakikalık konuşmalar, grup başkanvekillerinin gündeme ilişkin değerlendirmeleri ve siyasi partilerin TBMM Başkanlığına sunduğu önergelerin ardından teklife geçildi. Teklifin 1'nci bölümü üzerine yapılan görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından Meclis Başkanvekili Adan, birleşimi 18 Şubat Çarşamba günü toplanmak üzere kapattı.

MİLLİ PARKLARDA EKOLOJİK DENGELERİ BOZANLARA 1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS

Teklife göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ihtiyaç duyduğu hallerde ve lüzum gördüğü yerlerde görev ve hizmetleriyle ilgili döner sermayeli işletmeler kurabilecek. Döner sermaye işletmesine tahsis edilen sermaye miktarını 5 katına kadar artırmaya Cumhurbaşkanı yetkili olacak. Söz konusu kanun kapsamında el konulan bütün yapı ve tesisler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce derhal yıkılacak veya ihtiyaç görüldüğü takdirde değerlendirilecek. Milli parklarda, tabii ve ekolojik denge ve tabii ekosistem değerini bozanlara, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası verilecek. Milli parklara giriş ücretini ödemeden giriş yaptığı tespit edilenlere giriş ücretinin 14 katı tutarında idari para cezası uygulanacak.

Diğer Haberler

  1. Şehit aileleri ve gazilerin haklarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi kabul edildi
  2. Avusturya Şansölyesi Christian Stocker, Türkiye'ye geliyor
  3. Bakan Çiftçi: Tek bir evladımızı dahi karanlığa bırakmayacağız
  4. Kasapoğlu: Jübilen kutlu, yeni yolun açık olsun Kaptan
  5. 'Türkiye Cumhuriyeti’nin gücünü gördük ve hissettik'
  6. Bakan Gürlek: ‘Suça sürüklenen çocuk’ yerine ‘adli süreçteki çocuk’ kavramı hukuk sistemimize kazandırıldı
  7. Bakan Göktaş'tan 'Çocuk Koruma Kanunu'na ilişkin paylaşım
  8. Kılıçdaroğlu, Gençlik Kolları ile bir araya geldi
  9. Suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi
  10. Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, görevden uzaklaştırıldı

© Copyright 2026

DHA