Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Dünya Parlamento Genel Sekreterler Yönetim Kurulu üyesi oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreteri Talip Uzun, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Parlamento Genel Sekreterleri (ASGP) toplantısında yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

ABONE OL
Aliekber METE/ ANKARA, (DHA)-

TBMM Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre; Meclis Genel Sekreteri Talip Uzun, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen ASGP toplantısında yapılan oylama sonucunda; Dünya Parlamento Genel Sekreter Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Dünya Parlamento Genel Sekreterleri yönetiminde Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Birleşik Krallık, Güney Afrika, Senegal, Birleşik Arap Emirlikleri’nin genel sekreterleri yer alıyor. ASGP'nin Başkanlığını Uruguay Senatosu Genel Sekreteri, başkan yardımcılığını ise Hollanda Senatosu Genel Sekreteri yürütüyor.

TALİP UZUN'UN SEÇİLMESİ, TBMM'NİN ULUSLARARASI SAYGINLIĞININ YANSIMASI

Parlamentolar Arası Birlik (PAB) kapsamında faaliyet gösteren ASGP, yasama organlarının idari kapasitelerini güçlendirmeyi, iyi uygulama örneklerini paylaşmayı ve parlamenter demokrasinin kurumsal işleyişini desteklemeyi amaçlayan uluslararası bir platform olarak çalışmalarını yürütüyor. Yönetim kurulu üyeliği, kurumsal temsilin ötesinde bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik eden önemli bir sorumluluk alanı sunacak. Talip Uzun'un ASGP Yönetim Kurulu'na seçilmesi, TBMM'nin kurumsal kapasitesinin ve uluslararası saygınlığının bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Bu üyeliğin, Meclisin yasama süreçlerinin idari yönlerine ilişkin bilgi ve tecrübelerinin uluslararası düzeyde paylaşılmasına ve aynı zamanda farklı parlamentolardaki uygulamaların Türkiye'ye aktarılmasına imkan sağlayacağı ifade ediliyor.

Diğer Haberler

  1. Bakan Fidan, yarın Kanada'ya gidecek
  2. CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü: Cemil Tugay'ı yeniden parti saflarına davet ettim
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
  4. Malatya'da CHP'nin yeni il yönetimi, kapıyı çilingire açtırarak içeri girdi
  5. Bakan Bayraktar, Londra’da Sıfır Atık Vakfı Bilgilendirme Toplantısına katıldı
  6. TBMM Genel Kurulu'nda emniyet teşkilatıyla ilgili düzenlemeleri de içeren teklifin 3 maddesi daha kabul edildi
  7. Bakan Tekin, Rusya ve Mısır büyükelçilerini kabul etti
  8. Bakan Göktaş, Lüksemburg Milli Günü resepsiyonuna katıldı
  9. Bakan Çiftçi, Filistinli mevkidaşı Ziyad Hab El Rih ile bir araya geldi
  10. Adalar Belediye Başkanı ve Silifke Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

© Copyright 2026

DHA