Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı

TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı. Komisyon başkanlığına seçilen AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Bu kazadaki sorumluların cezalandırılması, ihmallerin ortaya çıkması için güzel bir rapor düzenleyip, o raporun da sonraki süreçte takipçisi olacağız" dedi.

ABONE OL
Aliekber METE-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)-

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen ve 9 işçinin göçük altında kaldığı toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılarak muhtemel maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, ilk toplantısını yaptı. Komisyon, geçici başkan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman başkanlığında toplandı. İlk toplantıda siyasi partilerin ortak önerisiyle başkanlık divanı belirlendi. Komisyon Başkanlığı görevine AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi. Karar sonrasında açıklamalarda bulunan Uslu, "Kazadan hemen sonra ilgili bakanlarımız, kurumlarımız, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma arama-kurtarma, madencilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 1700 kişilik bir personel arama-kurtarma çalışmalarını başlattı. Heyelan tehlikesinin olduğu dönemde, kısa bir süre buna ara verildi ama arama çalışmalarının halen devam ettiğini biliyoruz ve takip ediyoruz" dedi.

İKİNCİ TOPLANTI 24 NİSAN'DA

Tüm siyasi partilerin ortak kararıyla komisyonun kurulduğunu kaydeden Uslu, maden kazasının tüm boyutlarıyla araştırılacağını belirterek, "Bundan sonra kazaların olmaması, bu kazadaki sorumluların cezalandırılması, ihmallerin ortaya çıkması için güzel bir rapor düzenleyip, o raporun da sonraki süreçte takipçisi olacağız" diye konuştu. Komisyonun bir sonraki toplantısını 24 Nisan Çarşamba günü yapacağı belirtildi.

Diğer Haberler

  1. Bakan Yardımcısı Gürcan: e-ticaret platformlarında kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılacak
  2. Bakan Bolat: Türkiye hizmetler sektöründe büyük atak yapan ülkelerin başında gelmektedir
  3. Bakan Ersoy: Mana ve Nakış Sergisi dünyada bir ilk
  4. İnfaz düzenlemelerini içeren '11'nci Yargı Paketi' komisyonda kabul edildi
  5. Bakan Tunç: 11'inci Yargı Paketi'nde önemli düzenlemeler olacak
  6. Bakan Uraloğlu: Kırık Tüneli, dağların kalbine mühendislik imzası atan bir eser niteliği taşıyor
  7. Bakan Tunç: Soruşturmanın seyrini takip edeceğiz
  8. Bakan Göktaş, kadınlarla Anıtkabir'i ziyaret etti
  9. Emine Erdoğan, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde edişinin 91'inci yıl dönümünü kutladı
  10. Bakan Göktaş: Yaşlı ve engelli aylıklarını yatırmaya başladık

© Copyright 2025

DHA