Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını araştıracak

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun oluşturduğu alt komisyon, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını araştıracak.

ABONE OL
Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu başkanlığında toplandı. Komisyonda, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısı görüşüldü. Komisyonda, Filistin’de yaşananların incelenmesi amacıyla alt komisyon önerisi AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’nin oyları ile kabul edildi. Bu kapsamda, alt komisyon üyeleri 3 gün içerisinde belli olacak. Yapılacak faaliyetlere ilişkin bir takvim ve yol haritası belirlenecek. İsrail'in saldırıları bütün yönleriyle alt komisyonda masaya yatırılacak. 3 aylık çalışmaların ardından rapor haline getirilecek çalışma uluslararası toplantılarda muhataplara iletilecek.

'200 DOLAYINDA FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU'

Komisyonda oy birliği ile kabul edilen önergenin gerekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

"Doğu Kudüs'ün Filistinlilerin yaşadığı üç mahallesinden biri olan Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki 13 ev, mahkeme kararıyla boşaltılarak Yahudi yerleşimcilere teslim edilmek istendi. Aileler evlerini boşaltmamak için direndi. Filistinliler Mescid-i Aksa’yı boşaltmayarak sürekli koruma nöbeti tutmaya başladı. Filistinlilerin sivil direnişi sürekli artan polis şiddeti ve fanatik Yahudilerin saldırılarıyla karşılaştı. Bu saldırılarda şimdiye kadar içinde çok sayıda çocuğun da bulunduğu 200 dolayında Filistinli şehit oldu, binlercesi yaralandı. İsrail, Gazze’de sivil yerleşim yerlerini askeri hedef olarak gördü. İki uluslararası basın kuruluşunun bulunduğu çok katlı bir binayı yok ederek, basın hürriyetini ve haber verme özgürlüğünü de yok saydığını gösterdi. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu da bu çerçevede, İsrail'in işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs, Batı Şeria ve abluka altındaki Gazze’de yaşayanlar ile bir bütün halinde Filistinlilere uyguladığı ayrımcılık politikalarını, insan hakları ihlalleri ile saldırı suçu, savaş suçları ve insanlığa karşı suçları içeren uluslararası insancıl hukuk ihlallerini inceleyerek raporlaştırmalı, yaptığı ihlallerin karşılıksız kalmayacağı olgusuna dikkat çekmeli, Filistinlilere dönük hak duyarlılığını kayda geçirilmeli, Doğu Kudüs’ün çok dinli kimliğinin korunması konusundaki hassasiyetini bir kez daha teyit etmelidir."

ŞENTOP: FİLİSTİN ALT KOMİSYONU KURULDU

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda kurulan Filistin Alt Komisyonu'na ilişkin açıklama yaptı. Şentop, "İsrail'in Filistinlilere yönelik eylemlerini bütün yönleriyle araştırmak üzere, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'muzda Filistin Alt Komisyonu kuruldu. Kısa zamanda başarılı çalışmalar diliyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. Ömer Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefi için adım atmaya devam ediyoruz
  2. Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Tokel'i kabul etti
  3. MHP’li Büyükataman: Kurucu değerlerine sırt çeviren CHP, çok başlı yönetim buhranıyla bölünme yaşamaktadır
  4. ABP Genel Başkanı Yalçın: CHP'den 86 vekil ile 74 il başkanı bize katılacak
  5. AK Parti'nin 25'inci yıl şarkısı ilk kez dinletildi
  6. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin, vesayetten arınmış bir ana muhalefete ihtiyaç duyduğu açıktır
  7. Bakan Fidan, Ottava'da Kanada Dışişleri Bakanı Anand ile bir araya geldi
  8. Bakan Gürlek: Uyuşturucuyla mücadelemiz kesintisiz devam edecektir
  9. Bakan Kurum: İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşüm sürecine devam ediyoruz
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, torunu Ömer Tayyip Erdoğan'ın mezuniyet törenine katıldı

© Copyright 2026

DHA