Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'eşit yurttaşlık' tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, veriyle ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifindeki, cemevlerinin elektrik ve su faturalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanmasına ilişkin düzenleme 'eşit yurttaşlık' tartışmalarına neden oldu.

ABONE OL
Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan 'Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ele alındığı komisyonda, CHP ve HDP'li üyeler, 'usul' tartışması talep etti. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından daha önce şekil yönünden iptal edilen limanların kiraya verilmesine ilişkin maddenin tekliften çıkarılmasını istedi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, cemevleri ile ilgili düzenlemelerin de 'eşit yurttaşlık' illesine aykırı olduğunu ve Alevilere hakaret olduğunu öne sürerek, konunun bir araştırma komisyonu kurularak tartışılması gerektiğini söyledi. HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, kendisinin de bir Alevi olduğunu belirterek teklife eleştiride bulundu. Turan, "Oy için Alevileri faturayla kandıramazsınız" ifadesini kullandı. AK Parti'li komisyon üyeleri de HDP'li üyelere bölücülük yaptıkları iddiasıyla tepki gösterdi. 'Usul' tartışmasının ardından teklifin geneli üzerindeki görüşmelere geçildi.  

Öte yandan; Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, teklifin geneli üzerindeki görüşmelere geçmeden, limanların 49 yıllığına kiraya verilmesini düzenleyen maddenin tekliften çıkarılarak, ayrı değerlendirileceğini açıkladı.

Diğer Haberler

  1. İletişim Başkanı Duran’dan NATO açıklaması
  2. Bakan Fidan, NATO-Ukrayna Konseyi toplantısına katıldı
  3. Ömer Çelik: Suriye’nin başkenti Şam’da meydana gelen bombalı saldırıları lanetliyoruz
  4. İletişim Başkanı Duran’dan Suriye’deki patlamaya ilişkin açıklama
  5. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, devlet ve hükümet başkanları onuruna yemek
  6. Türkiye ile Kanada arasında Serbest Ticaret Anlaşması müzakereleri başladı
  7. Türkiye'den Şam’da meydana gelen bombalı saldırılara kınama
  8. İngiltere Başbakanı Stramer ve Karadağ Başbakanı Spajic, Ankara'da
  9. Liderlerin NATO Zirvesi kapsamında Ankara'ya gelişleri sürüyor
  10. Zelenskiy: Ukrayna, ittifakın kolektif savunmasının parçası olmalı

© Copyright 2026

DHA