Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uluslararası İşgücü Danışma Kurulu, Bakan Işıkhan başkanlığında toplandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlıkta gerçekleştirilen Uluslararası İşgücü Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Işıkhan, sanal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Uluslararası işgücü politikalarımızı koordinasyon içerisinde yürütmek amacıyla toplantımızı gerçekleştirdik. Toplantımızda; işgücü temininde güçlük çekilen bazı alanları, kayıt dışılıkla mücadele ve uluslararası işgücünün kayıtlılığını artırmak için atacağımız adımları, çalışma izinlerine yönelik yapılan çalışmaları ve çalışma izni başvurularına ilişkin süreçleri ele aldık.

Tüm dünyada yaşanan işgücü hareketliliklerine yönelik ihtiyaç duyulan alanlarda politika üretmeye, çalışma hayatında yaşanan değişimleri dikkate alarak etkin programlar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu alanda yaptığımız çalışmalar ile ülkemizin küresel rekabetteki gücünü artıracağız. Bu adımlarımızın merkezinde daima; öncelikle kendi vatandaşlarımıza istihdam olanakları sağlamak yer alacaktır. Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere toplantımıza görüş ve önerileriyle katkı sağlayan kurumlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. TBMM Başkanı Kurtulmuş: Parlamentolar Arası Birlik Toplantısı tarihi rekorlara şahit olmuştur
  2. Bakan Fidan, Fransız mevkidaşı Barrot ile telefonda görüştü
  3. CHP’li Aytekin: Önümüzdeki tek seçenek seçim sandığı
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'de barışın tek formülü iki devletli çözümün bir an önce hayata geçirilmesidir
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir araya geldi
  6. DEM Parti'li Doğan: Barış meselesi ertelenemez bir noktaya geldi
  7. CHP'den trafik cezalarını düzenleyen kanun için AYM'ye iptal başvurusu
  8. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile bir araya geldi
  9. CHP'li Emir: Okulların güvenliği ile ilgili önergelerimiz reddedildi
  10. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Davkova ile bir araya geldi

© Copyright 2026

DHA