Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Uraloğlu: Filyos Limanı'na 'demir yolu bağlantısı' projesinde sözleşme aşamasına gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Filyos Limanı ile Filyos Endüstri Sanayi Bölgesi'ni birbirine bağlayacak 7,17 kilometre uzunluğundaki iltisak hattı yapım ihalesinde sözleşme aşamasına gelindiğini belirtti.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Karadeniz'in en önemli lojistik merkezlerinden olan Filyos Limanı'nı ulusal demir yolu ağına bağlayacak iltisak hattı yapım ihale sürecinin 29 Nisan'da tamamlandığını belirterek, "Filyos Limanı ile Filyos Endüstri Sanayi Bölgesi'ni birbirine bağlayacak iltisak hattımız 7,17 kilometre uzunluğunda olacak. Hat sayesinde, Filyos Limanı'na ulaşan yükler, ulusal demir yolu ağı üzerinden iç bölgelere ve sanayi merkezlerine kesintisiz şekilde taşınacak. Böylece, ülkemizin Karadeniz'e açılan kapısı olan Filyos Limanı'nda bulunan tüm yük potansiyelinin ulusal demir yolu ağımıza katılımını sağlayacağız" dedi.

Uraloğlu, demir yolu iltisak hattı projesinin Türkiye'nin lojistik kapasitesini artırmak ve Filyos Limanı'nı küresel bir ticaret merkezi haline getirmek açısından stratejik önem taşıdığını kaydederek, "Proje saatte 60 kilometre tasarım hızına sahip.

Proje kapsamında mevcut Gökçeler İstasyonu'nu büyüteceğiz. Projede ayrıca 387 metre uzunluğunda 13 metre açıklıklı, 11 metre yüksekliğinde Filyos Çayı geçişini sağlayacak bir demir yolu köprüsü bulunacak. Bu yatırım, Dünya Bankası finansmanı ile yürütülen 'Demiryolu Lojistiğini Geliştirme Projesi'nin en önemli bileşenlerinden birini oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Bak: Bu ülkenin geleceği sizler olacaksınız
  2. TBMM'de 'rapor' toplantısı
  3. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
  4. Anahtar Parti Sözcüsü Geçen: İHA konusu hassas ve kritik
  5. AK Parti'de MKYK toplandı
  6. DEM Parti heyetinden CHP'ye ziyaret
  7. CHP'li Bağcıoğlu: Savunma sanayisinde liyakatsizliğe yer yok
  8. Bakan Yumaklı: Burdur Gölü'ne 5 yılda 5,8 milyar liralık yatırım yapacağız
  9. Bakanlar Fidan ve Güler ile MİT Başkanı Kalın, Şam'da
  10. Bakan Bayraktar: Kurulu gücümüzün 3'te 1'i sadece rüzgar ve güneşten

© Copyright 2025

DHA