Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YSK, kesinleşen aday listelerini yayımladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin kesinleşen aday listelerini internet sitesinde yayımladı.

ABONE OL
Kadircan GÜLER/ ANKARA, (DHA)-

YSK'nın 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin yayımladığı listeye göre; büyükşehir belediye başkanlığı adaylığında İstanbul, 22'si siyasi parti, 27'si bağımsız olmak üzere toplam 49 adayla en fazla adayın yarışacağı il oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 26'sı siyasi parti, 3'ü bağımsız toplam 29, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de 23'ü siyasi parti, 5'i bağımsız 28 aday yarışacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19'u siyasi parti, 5'i bağımsız toplam 24 aday seçime katılacakken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 21'i siyasi parti, 6'sı bağımsız toplam 27 aday listede yer aldı. Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlıklarına yönelik bağımsız aday bulunmuyor. Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesinde ise sadece AK Parti’den Cevher Benek aday oldu. Şırnak'ın Uludere ilçesinin Hilal beldesi ile Adıyaman'ın Kahta ilçesinin Akıncılar beldesi belediye meclis üyeliği için sadece AK Parti'nin birer adayı olurken, Tokat'ın Almus ilçesinin Gölgeli beldesi belediye meclis üyeliği için de sadece CHP'nin adayı bulunuyor.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılabilecek siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, 3 Mart'ta il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilmişti. (DHA)

Diğer Haberler

  1. DEM Parti İmralı heyeti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek
  2. Bakan Göktaş, Mısır Ankara Büyükelçisi Elsheik ile görüştü
  3. Bakan Güler: YPG/PYD/SDG terör örgütünün devlet kurumlarına entegre olması tek çıkar yol
  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan Parlamento Başkanı Uulu'yu kabul etti
  5. Bakan Fidan, Katar Devlet Bakanı Al-Khulaifi ile görüştü
  6. Bakan Fidan, Kırgızistan Parlamento Başkanı Uulu ile görüştü
  7. Özgür Özel: Sağlamlarla iktidara yürünür
  8. Bakan Göktaş, 'Güvenli İnternet Günü'nü kutladı
  9. İYİ Parti, Mihalgazi Belediye Başkanı Akgün'ü hedef alan kişiyi ihraç etti
  10. DEM Parti'li Hatimoğulları: İnfaz rejimi toplumsal barışı güçlendirmelidir

© Copyright 2026

DHA