Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

YSP'nin ismi HEDEP olarak değiştirildi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin (YSP) 4'üncü Olağan Büyük Kongresi, Ankara'da yapıldı. Kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirildi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

YSP'nin 4'üncü Olağan Büyük Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede Divan Başkanlığı'na YSP Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş seçildi. 'Özgürlük için yeniden' sloganı ile düzenlenen kongrede, partinin yeni ismi ve yeni eş genel başkanları belli oldu. Partinin yeni ismi, kongrede yapılan tüzük değişikliğiyle HEDEP oldu. Eş Genel Başkanlıklara ise YSP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve YSP Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan seçildi.

ÖCALAN POSTERİ AÇAN 2 KİŞİYE GÖZALTI

Öte yandan kongrede yüzlerini kapatan 2 kişi, sahneye çıkarak terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı. Bir süre sahnede kalan 2 kişi, daha sonra sahneden inerek alandan kaçtı.

Konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "15 Ekim 2023 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin Olağanüstü Kongresinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün ele başının posterinin açılması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış, verilen talimatlara istinaden posterleri açan iki şüpheli tespit edilerek yakalanmış ve gözaltına alınmışlardır" denildi.


GÖZALTI SAYISI 4'E ÇIKTI

Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimizde bugün Yeşiller Sol Partisi tarafından yapılan 4'üncü Olağan Kongrede bölücü terör örgütü lehine slogan atılması ve elebaşısının posterinin açılması eylemleriyle ilişkili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 4 kişi gözaltına alınarak haklarında adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Diğer Haberler

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit ailelerini kabul etti
  2. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar (CANLI)
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti İmralı heyetini kabul etti
  4. Bakan Ersoy, TİSAD heyetini kabul etti
  5. Bakan Yumaklı: Bazen çok az, bazen de çok fazla suyla mücadele etmek zorunda kalacağız
  6. CHP'li Gülsever: Cumhuriyet, çocukların korkuyla değil güvenle; yoksullukla değil umutla büyümesidir
  7. DEM Parti'li Buldan: Süreç hızlı bir şekilde ilerlemeli
  8. Bakan Tekin: Gece-gündüz çalışıyoruz
  9. Cevdet Yılmaz, Irak Federal Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Lami'yi kabul etti
  10. DEM Parti'li Doğan: Bu döngüden çıkmak gerekiyor

© Copyright 2026

DHA