Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yusuf Halaçoğlu, Kutlu Parti'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti

Eski milletvekili Yusuf Hallaçoğlu, Kutlu Parti'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti.

ABONE OL
Aliekber METE-Muhammet BAYRAM/ANKARA, (DHA)-

Yusuf Halaçoğlu ve beraberindeki heyet, Kutlu Parti'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na teslim etti. Kuruluş evrakını bakanlığa teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Hallaçoğlu, Kutlu Parti'nin iktidarı hedeflediğini belirterek, "Türkiye genelinde geniş bir katılım var. Siyasete fazla girmemiş insanlar, benim dışımda eski milletvekilleri yok. Dolayısıyla böyle bir anlayışla başladık. Ülkenin güvenilir insanlarından meydana gelen bir siyasi parti şu an için oluşmuş durumda, inşallah onaylanacak. Tabii bir Yargıtay süreci var, sonrasında fiilen kurulmuş olacak" dedi.

'DEVRİM YAPACAĞIZ'

Kurulacak olan partinin benimsediği politikalardan bahseden Halaçoğlu, parti genel merkezinin ileriki haftalarda açılacağını ifade ederek, "Parlamenter sistemi savunuyoruz ama sistemde sadece milletvekili değil, çift meclis sistemini savunuyoruz. 150 de senatör olacak fakat senatörler partili olmayacaklar. Dolayısıyla böyle bir parlamenter sistem olacak. Anayasada değişiklik arzu ediyoruz. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kabul etmiyoruz. Denetlenemeyen, kontrol edilmeyen bir sistem hiçbir zaman devletleri ayağa kaldırmaz, tam tersine çökertir. Dolayısıyla bu gibi konularda büyük bir reform hatta devrim yapacağız" diye konuştu.

'TÜRKÇEYE ÖNEM VERİYORUZ'

Halaçoğlu, partisinin isminin Türkçe bir kelime olduğunu kaydederek, "'Her zaman herkesin kullandığı bir kelime, iyilik, güzellik, bolluk anlamına geliyor. 'Bayramınız kutlu olsun', 'Gününüz kutlu olsun' gibi. 'Kutlu' kelimesi halkın çok kullandığı Türkçe bir kelime. Özellikle Türkçeye önem veriyoruz. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, Fransızcanın dışında bir soru sorsanız cevap bile vermezler. O kadar katı değiliz ama Türkçenin ön planda tutulması taraftarıyız" dedi. Halaçoğlu, daha sonra parti logosunu tanıttı. Logonun, Türk motifli bir hayat ağacı olduğunu söyleyen Hallaçoğlu, dalların Türk kilim motifi, logoda kullanılan turkuaz renginin ise Türk rengi olduğunu kaydetti.

Diğer Haberler

  1. Bakan Gürlek: Ailemize 15 bin yeni çalışma arkadaşı katıyoruz
  2. Emine Erdoğan: İklim değişikliği ile mücadelenin birçok yolu olsa da sıfır atık, tüm bu yolları birleştiren bir köprüdür
  3. Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
  4. Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
  5. Güzelbahçe'de Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın oldu
  6. CHP Sözcüsü Sarı: Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak
  7. Uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM'de
  8. Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir
  10. MHP'li Yalçın: Şanlıurfa il teşkilatı feshedildi

© Copyright 2026

DHA