Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

5 farklı akıllı kanser ilacı SGK geri ödeme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 5 farklı kanser hastalığının tedavisinde kullanılan 5 farklı akıllı kanser ilacının Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme kapsamına alındığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kanser hastalarımız için çok önemli bir müjdeyi paylaştı. Önemli immünoterapi ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesine alındı. Bu hayati karar, tedavi süreçleri devam eden hastalarımıza umut olacaktır. Başta kanser tedavisi gören vatandaşlarımız olmak üzere herkese hayırlı olsun. Bu süreçteki güçlü iş birlikleri ve hassasiyetleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

‘48 BİN KANSER HASTASI FAYDALANACAK’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantımızın ardından açıkladığı müjdeyle kanserle mücadele eden vatandaşlarımıza önemli bir destek sağlayacağız. Vücudun kendi bağışıklık sistemiyle beraber 25 farklı kanser alt türüne karşı uygulanan 5 immünoterapi ilacını Sosyal Güvenlik Kurumumuzun geri ödeme kapsamına alıyoruz. Yapılacak düzenlemeyle 48 bin kanser hastası bu tedavilerden faydalanacak. Düzenlemeyle birlikte geri ödeme listesindeki kanser ilacı sayısı 784'e yükselmiş olacak. Kanserle savaşan vatandaşlarımızın mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kulandı.

 

 

 

 

Diğer Haberler

  1. Obezite ile mücadelede yeni dönem
  2. 'Prostat büyümesi, 40 yaş sonrası erkekleri tehdit ediyor'
  3. ‘Gebelik kaybı sonrası infertilite süreci sıfırlanmamalı’
  4. TEB Başkanı Demirci: İlacın internet üzerinden teminine karşıyız
  5. Safra kanalındaki tekrarlayan taşlardan ameliyatsız kurtuldu
  6. Kanser hastasının ameliyatla bacağı kesilmekten kurtuldu
  7. Güven Sağlık Grubu’ndan Anneler Günü’ne özel sağlık ve güzellik etkinliği
  8. ‘15 mm üzerindeki safra yolu taşlarında alternatif yöntemler değerlendirilmeli’
  9. Göğsünden ameliyatla 7 kilo 750 gram kitle çıkarıldı
  10. Bakan Memişoğlu: Hemşire ve ebe sayımızı 330 binin üzerine çıkardık

© Copyright 2026

DHA