Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

72 ilaç geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 69'u yerli üretim olmak üzere 72 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Bakan Işıkhan, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası vesilesiyle önemli bir adım attık. Kanser başta olmak üzere birçok hastalıkla mücadelede kullanılan ilaçlara ve tedavi yöntemlerine erişimi kolaylaştırıyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla geri ödeme listemizin kapsamını genişlettik. 69'u yerli üretim olmak üzere 72 ilacı daha listemize dahil ettik. Hastalarımıza şifa olmasını diliyorum" dedi. İlaçlardan 6'sının kanser, 6'sının kronik immün trombositopenik purpura (ITP), 6'sının diyabet, 5'inin kolesterol, 3'ünün de multiple skleroz (MS) ilacı olduğu belirtildi.

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün, şifa bekleyen tüm vatandaşlarımıza önemli bir haberi paylaşmanın memnuniyetini yaşıyorum. 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası vesilesiyle attığımız bu adımda; kanser ilaçları başta olmak üzere, birçok hastalığın tedavisinde kritik öneme sahip 72 ilacı daha SGK geri ödeme listesine dahil ettik. Bu listedeki ilaçların 69’unun yerli üretim olması, Sağlıkta Tam Bağımsızlık ve Milli Teknoloji Hamle'mizin en somut nişanesidir. Kendi ilacını üreten, yerli imkanlarıyla şifa dağıtan bir Türkiye hedefimize durmadan ilerliyoruz. Vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olmasını diliyor; tüm hastalarımıza acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

Diğer Haberler

  1. 'Şok dalga tedavisi ürolojide farklı klinik tablolarda uygulanabiliyor'
  2. Uzmanından yaylacılara uyarı: Nefes darlığı olanlar yüksek rakıma çıkmasın
  3. 'Menopoz değil, perimenopoz belirtileri daha erken fark ediliyor'
  4. Motosiklet kazasında ölen Baran'ın organları 7 hastaya umut oldu
  5. ‘Döküm demir tencereler, tek başına demir eksikliğini gidermez’
  6. İstanbul Başakşehir, Matchoi Djalo ile yollarını ayırdı
  7. HEP-SEN üyelerinden teşvik ödemesi ve personel istihdamına ilişkin açıklama
  8. ‘Klima ve stres kulunç ağrısını tetikleyebiliyor’
  9. Bilkent Şehir Hastanesi’nde 7 ayda 49 organ, 302 kornea nakli gerçekleştirildi
  10. Sıcaklar, böbrek taşı riskini artırıyor

© Copyright 2026

DHA