Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

80 yaş üstüne koronavirüs aşısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 80 yaş üstü vatandaşların sağlık kuruluşlarında aşılanmaya başlanacağını açıkladı. Bakan Koca'nın açıklamasının ardından Ankara'da 80 yaş üstü vatandaşlar, yakınları ile birlikte sağlık merkezlerine başvurarak aşılarını oldu.

ABONE OL
Pelin ÜZEK KILIÇ-Burak TEKİN/ANKARA, (DHA)-

Çankaya ilçesinde oturan Muammer (83) ve Fatma (85) Yılmaz çifti, 100'üncü Yıl Aile Sağlığı Merkezinde koronavirüs aşısı oldu. Fatma Yılmaz aşı olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Muammer Yılmaz ise Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamasını gördükten sonra aşı olmak için sağlık merkezine geldiklerini belirterek, "Aşılar yapıldı. 15 dakika bekledik, memnunuz. Şimdilik ağrı sızı yok. Bu zamana kadar aşıların gelmesini bekledik. Korktuğumuzdan evden çıkmadık. Hiç kimse ile konuşamadık. Torunlarımız yanımıza gelemedi. O bakımdan biraz zorluğumuz oldu. Herkes aşı olsun, tavsiye ederiz. Bir grip aşısı yaptırdığında bile faydasını görüyorsun. Kaçınmasınlar, aşı olsunlar. Kimse koronavirüs aşısı olmaktan korkmasın. 28 gün sonra da ikinci aşıyı olacağız" dedi.

'HERKES AŞI OLSUN'

Akile (83) ve Nazım Tunçbilek (83) çifti de çocukları ile birlikte aile sağlığı merkezine başvurarak aşı oldu. Akile Tunçbilek, aşının hastalığı alıp gitmesini temenni ederek, aşı grubuna dahil edilmelerine sevindiklerini ifade etti. Tunçbilek, "Şimdilik ağrı sızı yok. Torunlarımızla inşallah bundan sonra vakit geçirebiliriz. Aşıyı herkese tavsiye ederiz. Ölüm gelirse öyle de, böyle de öleceğiz. 'Vurulduk iyi geldi' deriz. O kadar aşı geldi, vurulsun diye çabalandı. Bizim milletimizin de bunu uygulaması lazım" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Bakan Memişoğlu: Türkiye, karaciğer naklinde dünya çapında bir marka hâline geldi
  2. Türk cerrahtan İngiltere'de robotik canlı ameliyat
  3. Bakan Memişoğlu: Endonezya'da kaza geçiren vatandaşımız, Türkiye'de tedaviye alındı
  4. Biruni Üniversitesi’nden kanser hücrelerini baskılayan nanomalzeme araştırması
  5. ‘İdrarda kan ve yan ağrıyı hafife almayın’
  6. ‘Sıcak havalarda kalp krizi riski artıyor’
  7. 'Çocuklarda yeme bozukluğunun arkasındaki gizli tehlike, 5 yaşında ergenlik belirtileri'
  8. ‘Ultraviyole ışınları korneaya zarar verebilir’
  9. AK Parti'li Karaismailoğlu: Yıl sonuna doğru Trabzon Şehir Hastanesi'ni açmayı hedefliyoruz
  10. 7 yaşındaki 'Sağlık elçisi' Doğa, farkındalık çalışmalarına katıldı

© Copyright 2026

DHA