Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Aşılanan kişilerde pıhtılaşma ve emboli gibi durumlar daha az görülüyor’

Son dönemde, birçok kişinin çeşitli sağlık sorunlarını, özellikle kalp krizi, beyin kanaması ve ritim bozukluklarını aşılarla ilişkilendirdiğini belirten Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Milyonlarca kişi arasında yapılan araştırmalar sonucunda aşılar böyle bir sonuca etki yapmıyor. Aksine buna bağlı ölüm oranlarında da azalmaya neden oldu. Kovid-19 gibi hastalıklara karşı oluşan komplikasyonları azaltmada oldukça etkili bir koruma sağlıyor. Aşılanan kişilerde pıhtılaşma ve emboli gibi durumlar daha az görülüyor” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu rahatsızlıkların aşılarla ilişkilendirilmesinin bilimsel bir temele dayanmadığını belirtti. Son yıllarda geleneksel tıp bilgileriyle çelişen bir şekilde, birçok hastanın sağlık sorunlarını doğrudan aşıya bağladığını dile getiren Prof. Dr. Akkoyunlu, “Özellikle sosyal medyada ve halk arasında, aşı olan kişilerin kalp krizi, beyin kanaması gibi sağlık problemleri yaşadığına dair yaygın bir görüş var. Neredeyse her üç hastamızdan biri bu tür soruları bize soruyor. Bu, aynı zamanda sosyal medyada da sürekli karşılaştığımız bir konu. Yapılan bilimsel çalışmalar bu iddiaları çürütmektedir” ded

ARAŞTIRMALARDA BİRÇOK VERİ ELDE EDİLDİ

“Başta 10 milyon kişi üzerinde yapılan çalışma, daha sonra 8 milyon, 45 milyon ve nihayetinde 100 milyon kişiyi kapsayan araştırmalara kadar birçok veri elde edildi” diyen Prof. Dr. Akkoyunlu, “Bu çalışmalarda, aşı olan ve olmayan gruplar arasında ölüm oranları, kalp krizi, beyin kanaması gibi sağlık sorunları açısından ciddi bir fark yok. Hatta aşı yapılan kişilerde bu olasılıklar daha az görüldü” diye konuştu.

Yapılan bu çalışmaların sonucunda, aşıların beyin kanaması ve kalp krizini doğrudan engellediği sonucunun çıkmadığını, ancak Kovid-19 gibi viral hastalıkların oluşturabileceği komplikasyonlardan korunmada etkin olduğunu belirten Prof. Dr. Akkoyunlu, “Kovid-19 gibi hastalıklara karşı oluşan komplikasyonları azaltmada oldukça etkili bir koruma sağlıyor. Aşılanan kişilerde pıhtılaşma ve emboli gibi durumlar daha az görülüyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları ile korneası 4 hastaya umut oldu
  2. 'İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa' kampanyasında en fazla kilo İstanbul'da verildi
  3. 'ALS fark edilmeden ilerliyor, kesin tedavi yok'
  4. Bakan Memişoğlu: 'Üreten Sağlık Portalı'na 3 ayda 390 fikir geldi
  5. Doç. Dr. Doğan: Yılda 12 bin kişi bir uzvunu kaybediyor, en büyük sebebi diyabet
  6. ‘Kadınlarda böbrek taşı görülme oranı arttı’
  7. Mısır’da kalp rahatsızlığı yaşayan hasta, Türkiye’de sağlığına kavuştu
  8. Kalbe küçük kesiyle büyük müdahale
  9. ‘Portakal suyu kalp ve beyin sağlığını olumlu etkiliyor’
  10. Bakan Memişoğlu: 36 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı

© Copyright 2026

DHA