Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Çin ve Türkiye arasında sağlık turizmi alanında iş birliği

Çin’de biyofarmasötik alanında faaliyet gösteren Yiling Pharmaceutical ile Türkiye’nin önde gelen sağlık turizmi firmalarından Turkishdoc arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Buna göre Türkiye’de kurulacak olan ilaç fabrikası, Yiling Pharmaceutical ürünlerinin Ortadoğu, Avrupa ve Kuzey Afrika pazarları için üretim merkezi haline gelecek.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 2022 Çin Uluslararası Dijital Ekonomi Fuarı’nda (CIDEE)  Türkiye ile Çin arasında önemli bir iş birliğine gidildi. Toplumun artan sağlık ihtiyaçlarını desteklemeye yönelik  Turkishdoc ile Yiling Pharmaceutical firmaları arasında imzalar atıldı.

 100 MİLYON EURO’LUK YATIRIM HEDEFİ

 Anlaşma ile sağlık sektöründe önemli yatırımlar yapacaklarını belirten Turkishdoc Yönetim Kurulu Başkanı Faik Göksu “Ortak hedefimiz, 3 yıl içerisinde Türkiye’yi Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa pazarları için üretim merkezi haline getirecek 100 milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirmek. Bin 500 kişiye istihdam sağlamayı öngörüyoruz” diye konuştu.

 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM OLANAĞI

 Sağlık turizmine yönelik ilginin katlanarak arttığına dikkat çeken Göksü, “Köklü bir tıp geleneğine ve geçmişine sahip olan Çin’den Türkiye’ye yönelik talepler sağlık alanında ne kadar gelişmiş ve güvenilir bir ülke olduğumuzun da kanıtı. Çin’den Türkiye’ye sağlık turizmi gerçekleştiren ilk firmayız. Orada 4 tane ofisimiz bulunuyor. Önümüzdeki dönemde bu ofis sayısını artırmayı planlıyoruz” dedi.

 

Diğer Haberler

  1. Batman'da Muhammed Eyüp, 52 gündür öksürüyor
  2. 'Yapay zeka tabanlı işitme cihazları, günlük yaşamı çok daha konforlu hale getiriyor'
  3. Kalbin dışından yapılan ablasyonla sağlığına kavuştu
  4. ‘Kahveyle tüketilen çikolata vücutta histamin patlamasına neden oluyor’
  5. ‘Reflü şikayetleri mide fıtığının habercisi olabilir’
  6. Bakan Memişoğu: Dijital dönüşüm hamlelerimizle müdahaleyi hızlandırıyoruz
  7. ‘Dendritik hücre tedavisi bağışıklık hafızasıyla kansere karşı uzun süreli koruma sağlıyor’
  8. 'Yeni yıl hediyesi alırken oyuncağın büyüsüne kapılmayın'
  9. Burundili hasta, Türkiye'de yapılan nakille hayata tutundu
  10. 'Obezite, erkeklerde sperm kalitesinin düşmesine yol açar'

© Copyright 2025

DHA