Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Doç. Dr. Ömer Faruk Ateş: Her nodül cerrahi müdahale gerektirmez

Sakarya Özel Adatıp Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Faruk Ateş, tiroid nodüllerinin toplumda sık görülen bir durum olduğunu belirterek, “Her nodül cerrahi müdahale gerektirmez. Bazı nodüllerin farklı yöntemlerle de tedavi edilebildiğini bilmek önemlidir” dedi.

ABONE OL
Serhat YILMAZ/SERDİVAN (Sakarya), (DHA) –

Sakarya Özel Adatıp Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Faruk Ateş, tiroid nodüllerinin tedavisinde uygulanan RFA/MWA yöntemi hakkında açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Ateş, tiroid nodüllerinin toplumda sık görülen bir durum olduğunu belirterek, “Her nodülün cerrahi müdahale gerektirmediğini, bazı nodüllerin farklı yöntemlerle de tedavi edilebildiğini bilmek önemlidir” diye konuştu.

RFA/MWA yönteminin nasıl uygulandığını anlatan Ateş, “Ablasyon, tiroid nodüllerinde ameliyata alternatif olarak kullanılan girişimsel bir yöntemdir. Cilt üzerinden ince bir iğne yardımıyla nodül içerisine girilerek kontrollü enerji verilmesi esasına dayanır. Bu sayede nodül küçültülerek hastanın şikâyetlerinin azalması hedeflenir” ifadelerini kullandı. Yöntemin cerrahiye uygun olmayan hastalarda, kozmetik açıdan rahatsızlık veren nodüllerde, basıya bağlı yutma güçlüğü veya nefes darlığı gibi şikâyetleri bulunanlarda ve iyi huylu olduğu biyopsi ile doğrulanan nodüllerde tercih edilebildiğini belirten Doç. Dr. Ateş, RFA/MWA yönteminin cerrahiye alternatif olabildiğini söyledi.

Her hastada aynı yöntemin uygun olmadığını vurgulayan Doç. Dr. Ateş, “Tedavi seçeneği, nodülün yapısına, büyüklüğüne ve hastanın genel durumuna göre belirlenir. Bu nedenle detaylı değerlendirme büyük önem taşır” dedi. Doç. Dr. Ömer Faruk Ateş açıklamasını, “Tiroid nodüllerinde RFA/MWA yöntemi, uygun hastalarda cerrahiye gerek kalmadan etkili bir tedavi seçeneği olabilir. En önemli nokta, doğru tanı ve hekim değerlendirmesidir” sözleriyle tamamladı. (DHA)

 

 

Diğer Haberler

  1. Bilkent Şehir Hastanesi’nde 7 ayda 49 organ, 302 kornea nakli gerçekleştirildi
  2. Sıcaklar, böbrek taşı riskini artırıyor
  3. Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu
  4. Bakan Memişoğlu: Sporcu Sağlık Raporları Yönetmeliği ile lisans süreçleri kolaylaştı
  5. ‘Ele gelmeyen meme kitleleri milimetrik hassasiyetle tespit ediliyor’
  6. ‘Yazın kontrolsüz karpuz tüketimi kan şekerini yükseltebilir’
  7. 'Türkiye'de obezite sıklığı 15 yaş üzerinde yüzde 31,5 oldu'
  8. ‘Kontrolsüz tüketilen yulaf fazla karbonhidrat alımına neden olabilir’
  9. Bakan Memişoğlu ile Bakan Kacır, Tekirdağ'da hastane açılışına katıldı
  10. Dr. Kayhan: Çatlak tedavisinde rengi ve süresi yöntemi belirliyor

© Copyright 2026

DHA