Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Füzyon biyopsi ile tümör odakları hedefe yönelik şekilde tespit edilebiliyor’

Prostat kanserinde doğru tanının tedavi başarısı için önemli olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Soytaş, “MR yardımlı füzyon biyopsi yöntemi sayesinde artık tümör odakları hedefe yönelik şekilde tespit edilebiliyor” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Soytaş, uygulanan füzyon biyopsi yöntemiyle artık ‘körlemesine biyopsi’ döneminin geride kaldığını, hedefe yönelik tanı ve kişiselleştirilmiş tedaviye imkan tanındığını söyledi.

‘KÖRLEMESİNE BİYOPSİ DÖNEMİ GERİDE KALDI’

Geçmiş yıllarda teknolojinin sınırlı olması nedeniyle biyopsilerin rastgele yapıldığını hatırlatan Doç. Dr. Soytaş,“Eskiden körlemesine biyopsiler alıyorduk. Artık MR yardımlı füzyon biyopsi sayesinde şüpheli odakları belirliyor ve sadece o bölgeden örnek alıyoruz. Tabiri caizse sniper gibi hedefe yönelik biyopsi yapıyoruz” dedi.

‘HASTAYA EN UYGUN TEDAVİ SEÇENEKLERİNİ SUNABİLİYORUZ’

Füzyon biyopsinin sağladığı avantajlara değinen Doç. Dr. Soytaş, “Bu yöntemle daha doğru tanı koyuyoruz. Doğru tanı sayesinde hastaya en uygun tedavi seçeneklerini sunabiliyoruz. Tümör küçük bir odakta sınırlıysa takip ediyoruz, yaygınsa robotik cerrahi uyguluyoruz. Bazen de sadece tümör odağını yakarak prostatın geri kalanını koruduğumuz fokal tedavi yöntemini kullanıyoruz” diye konuştu.

‘EN GÜNCEL VE EN İYİ BİYOPSİ YÖNTEMİ’

Füzyon biyopsinin yalnızca tanıda değil, tedavi planlamasında da büyük avantaj sağladığını vurgulayan Doç. Dr. Soytaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Prostata yönelik füzyon biyopsi, günümüzde en güncel ve en iyi biyopsi yöntemidir. Hem hastalara hem de hekimlere ciddi katkılar sunmaktadır.”

 

 

Diğer Haberler

  1. Robotik cerrahiyle üreteroplasti başarısı
  2. Medicana Hastanesi’nden ‘Her Damla Bir Sorumluluk’ etkinliği
  3. Lösemi hastası Zeyd’in süper kahraman hayali gerçek oldu
  4. Uzmanı uyardı: Saç dökülmesinde rastgele vitaminden uzak durun
  5. Kalbi 3 saat durdurularak, aort damarı değiştirildi
  6. Fil hastalığı ile mücadele ederken yardım istemişti; 2 haftada ayağa kalktı
  7. Sancaktepe’de 65 yaş üstü bireyler için ‘Yaşlanmayan Gülüşler’ projesi başlatıldı
  8. ‘Böbrek reflüsü tedavi edilmezse ciddi sonuçlara yol açabilir’
  9. Beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları ile korneası 4 hastaya umut oldu
  10. 'İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa' kampanyasında en fazla kilo İstanbul'da verildi

© Copyright 2026

DHA