Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gaziosmanpaşa’da sağlık sorunu yaşayan vatandaşlara ‘Panik Butonu’ uygulaması

Gaziosmanpaşa’da yalnız yaşayan hasta ve yaşlı vatandaşlar, acil sağlık sorunu yaşadıklarında, “Panik Butonu” hizmeti ile tek bir tuşa basarak, belediyeden 7/24 yardım talep edebiliyor.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında ilçedeki yaşlı, hasta, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine yönelik evde temizlik, evde berber, sıcak yemek ve sağlık hizmetleri sunan Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Panik Butonu” hizmetiyle de yaşlı ve hasta vatandaşları hayata bağlıyor.

TEK DOKUNUŞLA ACİL SAĞLIK HİZMETİ

Panik Butonu hizmeti kapsamında bakıma muhtaç yaşlı bireylerin evlerine akıllı takip ve çağrı sistemi kuruluyor. Evde sağlık sorunu yaşayan yaşlı vatandaşlar, cihaz sayesinde, numara çevirme derdi olmadan, sadece bir butona basarak, belediyeden 7/24 yardım talep edebiliyor. Ev kazası, tansiyon sorunları, nefes zorluğu çekme, yaralanma ve benzeri acil durumlarda, yanında taşıdıkları panik butonuna basan vatandaşlar, doğrudan belediyenin çağrı merkezine bağlanarak, ihtiyaçlarını dile getirebiliyor. Çağrı merkezi görevlisi, hattın ucundaki vatandaşı dinledikten sonra, adres bilgilerini anında görüntüleyerek, ambulans ve sağlık ekiplerini hastanın evine yönlendiriyor.

BELEDİYENİN ÇAĞRI MERKEZİNE 7/24 BAĞLANTI

Cihazlar, elektrik kesintisi durumunda dahi 48 saate kadar çalışarak, vatandaşın olası bir acil durumda belediyeden yardım talep etmesine imkan sağlıyor. Ayrıca olası afet ve acil durumlarda, belediye personeli de sistem üzerinden vatandaşı geri arayıp, ulaşabiliyor. Sistemi kullanan vatandaşlar, sağlık sorunlarına ilişkin yardım taleplerinin dışında belediyenin diğer hizmetleri hakkında bilgi alıp, talep oluşturabiliyorlar.

Diğer Haberler

  1. 'Kalp damar hastalıkları, dünyada ve ülkemizde en önemli ölüm nedeni'
  2. Uzmanı uyardı: PKOS yönetiminde porsiyon kontrolü şart
  3. AK Partili Yerebakan: 6 sene içerisinde doktor nüfusu 350 bin seviyesine ulaşacak
  4. 'Kalp krizi riskine karşı 30 yaşından sonra mutlaka kolesterol düzeyine baktırılmalı'
  5. Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede safra kesesinden 2 bin 67 taş çıkarıldı
  6. Başhekim Doç. Dr. Ulubay: Samsun Şehir Hastanesi'ne haziran ayına kadar tüm bölümlerin taşınması planlanıyor
  7. ‘Diş eti hastalıkları kalp ve alzheimer riskiyle ilişkili olabilir’
  8. ‘Motosiklet kazalarında ekipman kullanımı hayati önem taşıyor’
  9. Sağlık Bakanlığı: Sağlıklı yaşam alışkanlıkları kalp hastalıklarını önlemede etkili
  10. ‘Ölümlerin üçte birinin sebebi kalp hastalıkları’

© Copyright 2026

DHA