Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Hastanelerde 'QR Kod Temizlik Uygulaması' yaygınlaştırılıyor

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından farklı illerde pilot olarak uygulanan 'QR Kod Temizlik Uygulaması’ yurt genelinde yaygınlaştırılıyor.

ABONE OL
Ayşenur DEMİRTAŞ GÜL/ANKARA, (DHA)-

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, dijitalleşme adımlarına bir yenisini ekleyerek farklı illerde pilot olarak uygulanan 'QR Kod Temizlik Uygulaması'nı, hastanelerde temizlik süreçlerini daha hızlı ve etkin hale getirmek amacıyla ülke genelinde hayata geçiriyor. Uygulama kapsamında sağlık tesislerindeki tuvalet ve asansörlere QR kodlar yerleştirildi.

Vatandaşlar, hastalar, hasta yakınları ve personel, bu kodu cep telefonlarıyla okutarak karşılarına çıkan ekrandan ortamın temizlik durumunu; 'Temiz', 'Kısmen temiz' veya 'Kirli' seçenekleriyle değerlendirebiliyor. Seçim yapılmasının ardından ilgili personel ve yöneticilere anında SMS ile bildirim gidiyor. Sistemle birlikte hastanelerde hijyen standartlarının daha etkin korunması, çalışan, hasta ve ziyaretçi memnuniyetinin ise artırılması hedefleniyor.

Uygulama ile ilgili açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Dr. Hakan Usta, "Temizlik koşullarını daha üst seviyelere taşıyabilmek amacındayız. Tuvaletler olsun, asansörler olsun düzenli olarak temizleniyor ama her bir saatte bir temizleme rutinde yapılabiliyor. Bunu biraz daha yaygınlaştırabilmek, daha temiz koşullar oluşturabilme adına halkımızla birlikte ve diğer temizlik personeli haricindeki personellerimizle birlikte temizlik koşullarını daha üst seviyeye çekmeye çalışıyoruz" dedi.

'YÜZDE 30 ORANINDA HASTA MEMNUNİYETİ GÖRDÜK'

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü döneminde uygulamayı hayata geçirdiklerini aktaran Usta, "Biz bunu özellikle İl Müdürü olduğum dönemde Trabzon'da uyguladık. Trabzon'da yüzde 30 oranında hasta memnuniyetine yansımalarını gördük. Hijyen koşulu için söylüyorum.

Çalışan açısından da aynı şey geçerliydi ama daha da önemlisi saatli bir temizlik periyodu yapıyorsun, her tuvalete sürekli bir personel koyamayacağından yola çıkarak saatte bir yaptığım temizliği, kirli ise hemen temizleme durumunu oluşturarak, daha hızlı ve güvenilir şekilde hem tuvaletlerin hem de asansörlerin kullanılmasını sağlamış oluyoruz. Hizmet alan vatandaşlarımız ve personelimiz açısından da daha güvenle, daha hijyenik anlamda güvenle baktıkları tesisler ortaya çıkarmış oluyoruz. İnşallah kullanıldıkça da vatandaşımızın katılımı oldukça da bundaki memnuniyet oranı daha da yukarılara çıkacak" ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

  1. Bakan Memişoğlu: Mobil KETEM araçlarımızla 515 bini aşkın vatandaşımıza ulaştık
  2. Uzmanından mevsimsel saç dökülmesi uyarısı
  3. Menisküs kaybına hastanın kendi dokusundan çözüm
  4. Halk Sağlığı Haftası’nın 6'ncı gün teması; 'Bedenini Dinle, Harekete Geç'
  5. Prof. Dr. Ensari: PMOS yalnızca yumurtalıkları ilgilendiren bir durum değil
  6. ‘Minoksidil kullanımının başlangıcında geçici saç dökülmesi görülebiliyor’
  7. ‘Okul döneminde çocukların göz sağlığına ekran ve yakın çalışma uyarısı’
  8. 'Çocuklarda hareket gelişimindeki gecikmeler göz ardı edilmemeli'
  9. Bakan Memişoğlu: Tütün kullanımını bırakmak isteyen 1,5 milyondan fazla kişiye ücretsiz ilaç desteği sağladık
  10. 81 ilde 12 milyondan fazla kişiye doğru sağlık bilgisi ulaştırıldı

© Copyright 2026

DHA