Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İllere göre haftalık vaka sayısı haritası güncellendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı, illerin haftalık haritasına göre, yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il Rize oldu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Sağlık Bakanlığı'nın 14-20 Ağustos haftasını kapsayan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritası güncellendi. Bakan Koca’nın Twitter'daki hesabından paylaştığı haritaya göre, haftalık Covid-19 vaka sayısı; her 100 bin kişide İstanbul'da 147,73, Ankara'da 176,38, İzmir'de 46,24 oldu. Son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il Rize oldu. Rize'de bu oran 538,10 olarak kayıtlara geçti.

Bakan Koca, "14-20 Ağustos arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız veya gidip geldiğiniz ildeki durumu, haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz. Son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il Rize. Bayburt, Gümüşhane, Kayseri, Gaziantep, Kilis, Bolu, Hakkari, Nevşehir, Sinop, Kars: 14-20 Ağustos arasında vaka sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz! Bu şehirlerden birindeyseniz, öncesine göre daha az güvendesiniz. Çözüm belli" açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

  1. ‘Böbrek hastalığı riski taşıyanlar protein tozu kullanmadan önce mutlaka hekime danışmalı'
  2. Prof. Dr. Özlü’den 'sessiz katil' uyarısı: Soludukça kanınızda yerini alıyor
  3. 'Makyaj, hormonlar ve beslenme yetişkinlerde akne alarmı veriyor'
  4. 2025'te MHRS üzerinden 388 milyon 95 bin 539 randevu alındı
  5. ‘Bacak ağrısı kalp damarlarında tıkanıklığın habercisi olabilir’
  6. Alüminyum kabıyla yuttuğu hap, 4 yıl sonra akciğerinden çıkarıldı
  7. 'Şeffaf plaklar günlük yaşamı kısıtlamıyor'
  8. MSB: Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Adana'dan Malatya'ya karaciğer grefti ulaştırıldı
  9. ‘D vitamini fazlalığı, organ ve vücut sistem hasarına yol açabilir’
  10. ‘Türkiye’de her 100 çocuktan 10’unda disleksi görülüyor’

© Copyright 2025

DHA