Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İllere göre vaka haritası güncellendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13- 19 Mart arasındaki 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasını paylaştı.

ABONE OL
ANKARA (DHA)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "İllerimizde haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısını gösteren insidans haritamızı ekte görebilirsiniz. Normale dönmek elimizde. Bu ancak tedbirle mümkün" notu ile paylaştığı haritaya göre, 100 bin nüfusta en çok vakanın görüldüğü il Samsun oldu. İstanbul'da 100 bin kişide vaka sayısı 251,12, Ankara'da 107,99, İzmir'de 11,41 olarak görüldü.

BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ VAKALARDA ARTIŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından açıkladığı 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritasında, büyükşehirlerdeki vaka artışları dikkat çekti. Geçen hafta açıklanan haritaya kıyasla İstanbul'da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 178,25'ten 251,12'ye, Ankara'da 68,53'ten 107,99'a, İzmir'de 78,57'den 111,41'e yükseldi.

En çok vakanın görüldüğü il yine Samsun olurken, Samsun'da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 458,53'ten 508,97'ye yükseldi. Şırnak, Siirt, Hakkari, Mardin ve Şanlıurfa 100 bin kişide en az koronavirüs vakası görülen iller oldu.

Diğer Haberler

  1. Bakan Memişoğlu: Türkiye’nin nakil sayısı ve kapasitesi ilk 5 ülke arasında
  2. Bakan Memişoğlu: Türkiye'nin sağlık turizmindeki gücünü artırıyoruz
  3. ‘Grip ve zatürre belirtilerindeki farklara dikkat edilmeli’
  4. 3 kanser türüne karşı ilaç adayı molekül, 2 patent aldı
  5. ‘Organ bağışında toplumsal seferberlik başlatılmalı’
  6. ‘Organ bağışı başka birinin ikinci hayatı olabilir’
  7. 'Robotik bypass her hastaya uygulanamıyor’
  8. ‘Reflü tedavisinde endoskopik yöntemler de uygulanabiliyor’
  9. Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'na ulusal ve uluslararası ödül
  10. Genç yaşta kansere yakalanan hastaya kapalı ameliyat ile yeni umut

© Copyright 2026

DHA