Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 1253 oldu

Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 101 bin 263 testte 1253 vaka tespit edildi. 11 kişi hayatını kaybederken, 1782 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerine göre; son 24 saatte yapılan 101 bin 263 testte 1253 vaka tespit edildi. 11 kişi hayatını kaybederken, 1782 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 93,15, 2'nci doz ortalaması yüzde 85,45 olarak belirlendi. Ayrıca 1'inci dozda 57 milyon 820 bin 690, 2'nci dozda 53 milyon 37 bin 607 ve 3'üncü dozda 27 milyon 753 bin 872 olmak üzere 147 milyon 520 bin 160 aşı uygulandı.

En az 2 doz aşı olan kişi sayısı en yüksek iller; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak olurken, 2 doz aşı yapılan kişi sayısı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu.

Diğer Haberler

  1. Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'na ulusal ve uluslararası ödül
  2. Genç yaşta kansere yakalanan hastaya kapalı ameliyat ile yeni umut
  3. Lösemili çocuklar İstanbul Oyuncak Müzesi’nde kendi süper kahramanlarını tasarladı
  4. 'Türkiye’de organ nakli bekleyen 30 bin hasta var'
  5. Brand Week Istanbul’da Healing Hall, sağlığın geleceğini ‘Türbülans’ temasıyla ele alıyor
  6. ‘Cilt yaşlanmasına karşı dermatolojik uygulamalara ilgi artıyor’
  7. Bakan Memişoğlu: Son bir yılda yaklaşık 5 bin organ nakli gerçekleştirildi
  8. ‘Akciğer kanserinde erken tanı ve farkındalık büyük önem taşıyor’
  9. ‘Uzun süren yorgunluğun nedenleri araştırılmalıdır’
  10. ‘İklimden Nefese’ projesiyle KOAH hastalarına erken uyarı modeli

© Copyright 2026

DHA