Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 1480 oldu

Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 98 bin 758 testte 1480 vaka tespit edildi. 9 kişi hayatını kaybederken, 1526 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)-

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerine göre; son 24 saatte yapılan 98 bin 758 testte 1480 vaka tespit edildi. 9 kişi hayatını kaybederken, 1526 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 93,16, 2'nci doz ortalaması yüzde 85,45 olarak belirlendi. Ayrıca 1'inci dozda 57 milyon 823 bin 12, 2'nci dozda 53 milyon 40 bin 762 ve 3'üncü dozda 27 milyon 758 bin 882 olmak üzere 147 milyon 542 bin 401 aşı uygulandı.

En az 2 doz aşı olan kişi sayısı en yüksek iller; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak olurken, 2 doz aşı yapılan kişi sayısı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu.

Diğer Haberler

  1. Memorial Ankara Hastanesi'nden 'Organ Bağışı Farkındalık Koşusu'
  2. ‘Radyoloji, modern tıbbın gören gözüdür’
  3. ÇOMÜ’de mesanesi alınan hastalara kalın bağırsaktan yapay mesane
  4. ‘Bir kişinin organ ve doku bağışı, 50'den fazla insanın hayatını kurtarabiliyor’
  5. Bakan Memişoğlu: Türkiye’nin nakil sayısı ve kapasitesi ilk 5 ülke arasında
  6. Bakan Memişoğlu: Türkiye'nin sağlık turizmindeki gücünü artırıyoruz
  7. ‘Grip ve zatürre belirtilerindeki farklara dikkat edilmeli’
  8. 3 kanser türüne karşı ilaç adayı molekül, 2 patent aldı
  9. ‘Organ bağışında toplumsal seferberlik başlatılmalı’
  10. ‘Organ bağışı başka birinin ikinci hayatı olabilir’

© Copyright 2026

DHA