Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 27 bin 671 oldu

Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 348 bin 146 testte 27 bin 671 vaka tespit edildi. 170 kişi hayatını kaybederken, 50 bin 241 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerine göre; son 24 saatte yapılan 348 bin 146 testte 27 bin 671 vaka tespit edildi. Koronavirüs nedeniyle 170 kişi hayatını kaybederken, 50 bin 241 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi. 18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1'inci doz Türkiye ortalaması yüzde 92,98, 2'nci doz ortalaması yüzde 85,16 olarak ölçüldü. Ayrıca, 1'inci dozda 57 milyon 712 bin 192, 2'nci dozda 52 milyon 858 bin 604 ve 3'üncü dozda 27 milyon 275 bin 568 olmak üzere toplam 145 milyon 990 bin 177 aşı uygulandı.

En az 2 doz aşı olan kişi sayısının en yüksek olduğu iller; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa olurken, 2 doz aşı yapılan kişi sayısının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu.

Diğer Haberler

  1. Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'na ulusal ve uluslararası ödül
  2. Genç yaşta kansere yakalanan hastaya kapalı ameliyat ile yeni umut
  3. Lösemili çocuklar İstanbul Oyuncak Müzesi’nde kendi süper kahramanlarını tasarladı
  4. 'Türkiye’de organ nakli bekleyen 30 bin hasta var'
  5. Brand Week Istanbul’da Healing Hall, sağlığın geleceğini ‘Türbülans’ temasıyla ele alıyor
  6. ‘Cilt yaşlanmasına karşı dermatolojik uygulamalara ilgi artıyor’
  7. Bakan Memişoğlu: Son bir yılda yaklaşık 5 bin organ nakli gerçekleştirildi
  8. ‘Akciğer kanserinde erken tanı ve farkındalık büyük önem taşıyor’
  9. ‘Uzun süren yorgunluğun nedenleri araştırılmalıdır’
  10. ‘İklimden Nefese’ projesiyle KOAH hastalarına erken uyarı modeli

© Copyright 2026

DHA