Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Op. Dr. Ali Çetinkaya: Doğru müdahalelerle ilerleyen yaşlardaki cilt sorunları ortadan kaldırılabilir

Cilt yaşlanmasının en belirgin belirtilerinden birinin, yüz bölgesinde ince çizgiler ve derin kırışıklıkların olduğunu ifade eden Dr. Çetinkaya, “Bu değişiklikler özellikle kadınlarda kolajen üretiminin azalması ve cilt elastikiyetinin kaybolması nedeniyle daha fazla görülüyor. Bu durum, cildin sarkmasına, özellikle yüzün alt kısmında ve boyunda sarkmaların meydana gelmesine yol açıyor. Yapılan doğru müdahaleler, ilerleyen yaşlardaki cilt sorunlarını ortadan kaldırabilir" dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Çetinkaya, Derin Plan Yüz Germe (Deep Plane Facelift) tekniği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Çetinkaya, “Deformitenin az olduğu genç yaştaki kişilerin endoskobik derin plan yüz germe tekniği önerilebiliyorken, yaşlanma belirtileri fazla olan kişilerde klasik derin plan yüz germe tekniği uygulanabilir. Bu yaklaşım gelecekte büyük sorunlara yol açabilecek deformasyonları engelleyebilir” diye konuştu.

‘UZUN VADELİ GÜZELLİK VE SAĞLIKLI BİR CİLT MÜMKÜN’

Erken teşhis ve müdahalenin estetik cerrahide önemli bir rol oynadığını söyleyen Dr. Ali Çetinkaya, "Yapılan doğru müdahaleler, ilerleyen yaşlardaki sorunları ortadan kaldırabilir. Doğru müdahalelerle cildin sağlıklı yapısı korunabilir ve uzun vadede estetik problemlerle karşılaşılmasının önüne geçilebilir. Cilt yaşlanmasının erken tespiti ile uzun vadeli güzellik ve sağlıklı bir cilt mümkün” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. ‘Gece geç saatlerde yemek yemek metabolizmayı olumsuz etkiliyor’
  2. Etlik Şehir Hastanesi'nde 'Bütünleşik Hemşirelik ve Ebelik Kongresi' düzenlendi
  3. Medicana Ataşehir Hastanesi’nde canlı beyin pili cerrahisi uluslararası katılımla gerçekleştirildi
  4. Sağlık Bakanlığı: Türkiye'de hantavirüs pozitif vaka tespit edilmedi
  5. Prof. Dr. Ayhan: Menopozun ilk 5 yılında kemiklerin yüzde 10’u kaybediliyor
  6. Prof. Dr. Bayındır: Hantavirüs grip belirtileriyle başlayabiliyor
  7. ‘Hantavirüs ağır enfeksiyonlara yol açabiliyor’
  8. ‘Yanlış yastık boyun sağlığını bozabilir’
  9. Bakan Memişoğlu: Sağlık sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörü haline gelecektir
  10. Mobilya ve kıyafetlere sinen sigara dumanında 10 kat fazla kanser riski

© Copyright 2026

DHA